Dommer blokker Keystone XL-rørledningen, sier regjeringen ikke kan ignorere ‘uheldige’ fakta

0
60

En føderal dommer fra Montana har blokkert byggingen av den omstridte Keystone XL oljerør. OSS-Distriktet Dommer Brian Morris sa at Trump administrasjonens 2017 beslutningen om å gå videre med prosjektet bort “upraktisk faktiske bestemmelser” om 1,184-kilometer lang rørledning innvirkning på klimaet som er gjort under Obama. Bygging av $8 milliarder prosjektet, som var grunn til å starte så tidlig som neste år, er nå stanset inntil State Department fullfører et supplement til miljø-gjennomgang.

I slutten av 2015, President Barack Obama avviste rørledningen, og sier at det ville undergrave usas lederskap i kampen mot klimaendringer. Men President Trump reversert vedtak kort tid etter å ha blitt tatt i ed. Under Trump, utenriksdepartementet hevdet at klimaendringer problemene skal nå være mindre av et problem gitt “mange utviklingen” som har funnet sted siden 2015. Morris sa en slik analyse manglet tilstrekkelig detalj og “faller kort av en faktisk basert besluttsomhet, la alene begrunnet forklaring, for kurset tilbakeføring.”

Ser bort fra “upraktisk faktiske bestemmelser”

“Et byrå kan ikke bare se bort i strid eller upraktisk faktiske bestemmelser som det har gjort i det siste, noe mer enn det kan ignorere upraktisk fakta når det skriver du på en blank slate” Morris skrev.

Dommen er en sjelden seier for miljø-grupper, som har fått sin sak stadig motarbeidet av Trumf-administrasjon. Samt slashing midler for Environmental Protection Agency, administrasjonen også installert en leder som en gang stilt spørsmål ved om global oppvarming var en dårlig ting i første omgang. Administrasjonen har også rullet tilbake mye av obamas miljø-beskyttelse rundt bilen utslipp og ren energi, og har trukket tilbake fra Paris klima-avtalen.