Faraday Fremtid, sier dens viktigste investor er “bevisst sultne” det konkurs

0
63

California EV oppstart Faraday Fremtiden hevder at det finnes håp for fremover uten sin viktigste finansielle backer, Kinesisk real estate konglomerat Evergrande, ifølge en ny innlevering domstol i California.

Klokken tikker, skjønt, fordi Faraday Fremtiden er faktisk på randen av konkurs, akkurat som co-grunnlegger Nick Sampson nylig sa i sin avskjedssøknad brev. Selskapet er lagt på hundrevis av ansatte, og furloughed hundrevis mer; flere ansatte har sluttet. Ferd har lært at oppstart har nok midler til å betale de resterende 600 eller slik at ansatte med redusert lønn til 30. November, der ett av selskapets gjenværende ansatte fortalte ansatte på nyere alle-hender møte.

Hvis ny finansiering ikke kommer i, vil selskapet være helt ute av kontanter ved midten av desember. Mens det ultimate målet på Faraday Fremtiden gjenstår å få sine luksuriøse EV i produksjon er det umiddelbare målet er å overleve.

Har du informasjon om Jia Yueting, eller Faraday Fremtiden? E-post forfatteren på sean.okane@theverge.com eller bruk SecureDrop eller Signal til godt sende meldinger og filer til Randen uten å avsløre din identitet.

Det starter med å løse en eskalerende kampen med Evergrande. Sent torsdag, Faraday Fremtiden er Cayman Islands morselskapet arkivert en “underskriftskampanje for å bekrefte meglingen” mot Sesongen Smart Limited, en proxy for Evergrande, i Californias Central District Court. Innlevering er, i hovedsak, Faraday Fremtiden sin måte å skyve tilbake mot Evergrande er krav til aksjonærer (og det offentlige) som eiendomsmegling-giganten nylig vant en voldgift tilfelle mellom de to sidene i Hong Kong.

Faktisk er fortsatt pågående. Faraday Fremtiden var bare lov av retten dit for å søke opp til $500 millioner kroner i ny, og utenfor penger som et middel til lindring mens saken fortsatte. Hva er mer, dommer besluttet at Faraday Fremtiden”, har en rimelig mulighet for å lykkes” i saken, i henhold til torsdagens innlevering, som omfatter hele nødhjelp avgjørelse.

Evergrande handlinger som er “rent taktisk,” Faraday Fremtid, sier

Mer enn det, skjønt, Faraday Fremtidige krav Evergrande “er bevisst sultne [Faraday Fremtiden] av kontanter det er behov for å bo løsemiddel,” og at farten er “rent taktisk.”

Evergrande prøver å presse Faraday Fremtiden i konkurs, som i sin tur ville tillate eiendomsmegling kjempe for å ta kontroll over EV oppstart eiendeler og immaterielle eiendom, bil selskapets advokater hevder i begjæringen. Et Faraday Fremtiden konkurs vil også gi Evergrande en nødluke på $1,2 milliarder kroner som er igjen på den opprinnelige $2 milliarder kroner investering, som var ment å være utbetalt i $600 millioner avdrag i 2019 og 2020.

“Alt [Evergrande] motivasjon kan være, realiteten er at det har utviklet et situasjon hvor, med mindre [Faraday Fremtiden] får en injeksjon av betydelige summer i den nærmeste fremtid, vil det bli insolvent,” advokater for Faraday Fremtidige skrive i begjæringen.

Faraday Fremtiden og Evergrande opprinnelig avtalt til en $2 milliarder kroner investering i slutten av 2017, når EV oppstart var på randen av kollaps for første gang. Evergrande opprinnelig lansert $800 millioner kroner, og resterende $1,2 milliarder kroner ble ramset opp i eget $600 millioner avdrag i 2019 og 2020.

Problemer mellom de to sidene oppsto etter at Faraday i Fremtiden brukt gjennom at $800 millioner av juli. I behov av nye penger, Faraday Fremtiden og Evergrande enige om en $700 millioner forhånd, i henhold til den nye domstolen innlevering, som ville bli spredd ut i mindre avdrag gjennom slutten av 2018.

Men Evergrande reneged på avtale, advokater for Faraday Fremtidige krav, som er hvorfor — utmattet av kontanter og vender mot oppsigelser — oppstart til slutt førte krise megling tilfelle i Hong Kong. Hong Kong er der Evergrande Helse -, arm-konglomeratet som teknisk investert i Faraday Fremtiden, er oppført.