Faraday Fremtidige siger sin største investor er “bevidst sultende’ det til konkurs

0
44

Californien EV start Faraday Fremtiden er, at der er håb om at bevæge sig fremad uden sine vigtigste finansielle bagmand, Kinesisk fast ejendom konglomerat Evergrande, ifølge en ny domstol ansøgning i Californien.

Uret tikker, men fordi Faraday Fremtiden, er faktisk på randen af konkurs, ligesom co-grundlægger Nick Sampson sagde for nylig i sin afskedsbegæring. Virksomheden fyret hundreder af ansatte, og furloughed hundredvis mere; flere ledere har resigneret. The Verge har lært, at opstart har nok midler til at betale de resterende 600 medarbejdere en reduceret løn gennem 30 November, som en af virksomhedens øvrige ledere fortalte medarbejdere i de seneste all-hænder møde.

Hvis nye midler, der ikke kommer i, vil selskabet være helt ude af kontanter ved midten af December. Virksomheden skyldte $59 millioner til leverandørerne i starten af oktober, i henhold til arkivering. Det havde kun $18 millioner i kontanter i starten af September. Selv om det endelige mål på Faraday Fremtiden er fortsat at få sin luksus EV i produktion, det umiddelbare formål er overlevelse. Når de hotteste EV start, med talent fra Tesla, BMW, og selv Apple, Faraday Fremtid står nu over for udryddelse, og for andet år i træk.

Har oplysninger om Jia Yueting, eller Faraday Fremtiden? E-mail forfatteren på sean.okane@theverge.com eller brug SecureDrop eller Signal til sikkert at sende beskeder og filer til Randen uden at afsløre din identitet.

Eventuelle overlevelse starter med at løse en eskalerende kamp med Evergrande. Sent torsdag, Faraday ‘ s Fremtidige Cayman Islands moderselskab gemt et “andragende om at bekræfte, voldgiftskendelse” mod Sæsonen Smart Limited, en proxy for Evergrande, i Californiens Central District Court. Arkivering er, i sin essens, Faraday Fremtidens måde at skubbe tilbage mod Evergrande ‘ s krav til aktionærerne (og det offentlige), at fast ejendom gigant vandt en senere voldgiftssag mellem de to sider i Hong Kong.

I virkeligheden, den sag er stadig i gang. Faraday Fremtidige var simpelthen det tillades af retten, der for at søge op til $500 millioner i nye, uden penge som et middel til nødhjælp, mens sagen fortsat. Hvad mere er, det voldgiftsmand besluttet, at Faraday Fremtiden “har en rimelig mulighed for at lykkes” i sagen, i henhold til torsdag ‘ s registrering, der omfatter hele nødhjælp beslutning.

Evergrande handlinger er “rent taktisk,” Faraday Fremtiden, siger

Mere end det, men, Faraday Fremtidige krav Evergrande “er bevidst sultende [Faraday Fremtid] af kontanter, er det nødvendigt at forblive solvent, og at bevægelse er “rent taktisk.”

Evergrande forsøger at presse Faraday Fremtiden til at gå konkurs, hvilket igen ville give fast ejendom, kæmpe for at overtage kontrollen over EV startup ‘ s aktiver og intellektuel ejendom, bil virksomhedens advokater hævder i sit andragende. Et Faraday Fremtidige konkurs ville også give Evergrande en nødudgangslem på $1,2 milliarder, der fortsat er på de oprindelige $2 milliarder på investeringer.

“Hvad [Evergrande s] motivationer kan være, virkeligheden er, at det har udviklet en situation, hvor, medmindre [Faraday Fremtid] får en injektion af betydelige summer i den nærmeste fremtid, vil det blive insolvent,” advokater for Faraday Fremtidige skrive i ansøgningen.

Faraday Fremtiden, og Evergrande oprindelig en $2 milliarder på investeringer i slutningen af 2017, når EV opstart var på randen af sammenbrud for første gang. Evergrande oprindeligt udgivet $800 millioner, og de resterende $1,2 milliarder var at være udmålt i separate $600 millioner rater i 2019 og 2020.

Problemer mellem de to parter opstod, efter Faraday Kommende brugt gennem at $800 millioner af juli. Brug for nye cash, Faraday Fremtiden, og Evergrande enige om en $700 millioner forhånd, efter at den nye domstol ansøgning, som vil blive fordelt ud i mindre rater gennem slutningen af 2018.

Faraday Fremtidige siger, at det er i “aktiv drøftelser med nye potentielle investorer.”

Men Evergrande brød den aftale, advokater for Kost og Fremtidige krav, hvilket er grunden til, udmattet af kontanter, ude af stand til at betale leverandører, og står over for fyringer — opstart til sidst bragt akut voldgiftssag i Hong Kong. Hong Kong er stedet, hvor Evergrande Sundhed, arm konglomerat, der teknisk set er investeret i Faraday Fremtiden, er opført.

“Voldgiftsmand, der er afgørende dom understreger styrken af FF’ s underliggende argumenter, da dette i henhold til lov nødhjælp af denne art ydes kun, hvis den part, der anmoder om lindring er sandsynligt, at sejre på den realitet, når sagen er fuldt ud afgøres,” Jarret Johnson, Faraday Future assistant general counsel, sagde i en erklæring.

“Den herskende banet vej for, at Faraday Fremtiden til at rejse ny kapital og vi er allerede i aktive drøftelser med nye, potentielle investorer,” Michael Agosta, virksomhedens vice president of finance, tilføjet.

I mellemtiden, Kost og Fremtidige medarbejdere har oprettet en GoFundMe konto for arbejdstagere, der har behov, som blev ført an i en del af en af de ledere, der for nylig trak sig tilbage.

Opdatering 8 November, 10:46 ET: Tilføjet udtalelser fra repræsentanter for Kost og Fremtid.

Opdatering 9 November, 12:30AM ET: Tilføjet nye detaljer fra den voldgiftskendelse, der indgår i registreringen.