Google Cloud rullar ut nya verktyg för att göra AI mer tillgänglig

0
58

Noll

Ett växande antal organisationer som vill dra nytta av AI och lärande, men att hitta rätt verktyg och personal för att göra det så kan det vara svårt. Bland andra utmaningar, det finns en brist på data för forskare som faktiskt kan bygga modeller.

“Det är en enorm talang lucka för AI just nu,” Rajen Sheth, chef för product management till Molnet AI på Google, säger ZDNet. “Det är ett väldigt nytt område, och det finns inte många människor som vet hur man använder det just nu.”

SE: AI, maskininlärning, och data vetenskap gåta: Vem kommer att hantera algoritmer?

Att ta itu med den utmaningen, Google Cloud är att rulla ut ett antal nya produkter som syftar till att maximera effekten av en forskares arbete. Den första produkten, Kubeflow Rörledningar, gör det lättare för data forskare att samordna med andra medlemmar av ett team som behövs för att faktiskt föra en machine learning-modellen i produktion. Den andra produkten, AI Hubb fungerar som en marknadsplats där någon från en organisation kan komma åt maskinen lärande komponenter såsom datamängder eller modeller.

“Den stora majoriteten av modeller att uppgifter som forskare skapar aldrig att göra det till produktion,” Sheth. “Du tar det riktigt värdefull tillgång av data scientist och slösa bort det.”