Google: Nieuwere Android-versies zijn minder getroffen door malware

0
61

Nul

Google is ten slotte het zien van tastbare resultaten na wijden zich aan de verbetering van de beveiliging van Android in de afgelopen jaren.

Volgens de nieuwe statistieken van het bedrijf dat vandaag wordt uitgebracht, het percentage-wijs de apparaten die draaien op nieuwere Android-versies zijn geïnfecteerd in veel minder aantallen dan apparaten met oudere OS-versies.

Bijvoorbeeld, het percentage van de Android-apparaten bevatten ten minste één potentieel schadelijke toepassing (PHA) –de term gebruikt Google voor Android-malware– boven de 0,5 procent afbeelding voor Android-apparaten met KitKat (4.x), Lollipop (5.x), en een Marshmallow (6.x), maar het is veel kleiner voor de nieuwere OS-versies.

Google meldt dat 0,25 procent van alle Android-Nougat (7.x) apparaten bevatten ten minste één PHA, terwijl het percentage voor Oreo (8.x) en Taart (9.x) is nog kleiner, met 0.14 procent en van 0,06 procent, respectievelijk.

android-malware-across-versions.png
Afbeelding: Google

“We schrijven dit van vele factoren, zoals de aanhoudende platform en API-verharding, lopende security updates en app veiligheid en ontwikkelaar training te verminderen apps’ toegang tot gevoelige gegevens,” zei de Android Security & Privacy Team in een blog post van vandaag.

“Met name de nieuwere Android-versies, zoals Noga, Oreo, en Pie-meer veerkrachtige voor rechten escalatie aanvallen die eerder toegestaan PHAs te krijgen persistentie op apparaten en zichzelf te beschermen tegen het verwijderen pogingen.”

Maar zelfs in het geval dat gebruikers met oudere Android-versies, kunnen ze nog steeds veilig. De truc, volgens Google, is dat gebruikers zich beperken tot het installeren van apps alleen beschikbaar gemaakt via de officiële Play Store.

Google zegt dat gebruikers die de installatie van apps uit de Play Store zijn geïnfecteerd door PHAs in veel minder aantallen vergeleken met het percentage van de gebruikers die ook voor de installatie van niet-officiële apps van derden winkels of andere locaties door middel van een proces genaamd side-loading.

Google zegt dat het PHA-infectie tarief voor “Google Speel alleen” gebruikers 0,09 procent, terwijl het dezelfde figuur is 0.61 procent voor gebruikers die ook sideloaded apps.

Zeker, de Play Store is niet perfect en je kunt nog steeds de installatie van een kwaadaardige app eenmaal in een tijdje, maar Google zegt dat “Android-apparaten die alleen apps downloaden van Google Play zijn 9 keer minder kans om een PHA dan de apparaten die met het downloaden van apps uit andere bronnen.”

Voor waar het merendeel van de geïnfecteerde gebruikers zijn gelegen, de top landen zijn Indonesië, India, de VS, Rusland en Japan. Het goede nieuws is dat als Google uitgerold nieuwe Android-versies in de afgelopen jaren een neerwaartse trend zichtbaar is waargenomen bij infectie nummers in vergelijking met de vorige jaren.

android-malware-across-countries.png
Afbeelding: Google

Google publiceert deze statistieken vandaag als onderdeel van een nieuwe Android-Ecosysteem Security Report, een nieuwe afdeling dat het bedrijf toegevoegd aan het transparantieverslag portal.

De Android OS maker beloofde meer gedetailleerde statistieken en een diepere duik in het Android-ecosysteem in 2018 Android Security Jaar in Review, een jaarlijks rapport dat is gepland voor een release in het eerste kwartaal van 2019.

In de tussentijd heeft Google bekendgemaakt “Android Enterprise Security,” een witboek waarin de nieuwe enterprise-centric beveiligingsfuncties die zijn toegevoegd aan Android Taart na de release in augustus.

Verwante dekking:

Android-gebruikers nu te maken krijgen met gedwongen updates van apps, dankzij Google ‘ s nieuwe dev toolsOpera voor Android voegt ondersteuning toe voor het blokkeren van de EU-cookie-pop-upsGoogle Chrome 71 blijven aanvallen op websites met een onrechtmatige advertentiesAndroid-telefoons zou kunnen worden een geheel nieuwe technische ervaring in Europa CNETTwee botnets aan het vechten zijn en de controle van duizenden onbeveiligde Android-apparatenAfscheid van Google schoon homepage: Nieuwe Discover-feed zal denk je interessesWaarom ik gebruik Android TechRepublicGoogle ‘ s automatische fuzz bot heeft gevonden meer dan 9.000 bugs in de afgelopen twee jaar

Verwante Onderwerpen:

Google

Beveiliging TV

Data Management

CXO

Datacenters

0