iFixit MacBook Air nedkoppling är här, och det finns bra och dåliga nyheter

0
53

När Apple meddelade sin efterlängtade 2018 MacBook Air, den stolt som kallas uppdatera sin “grönaste Mac någonsin” tack vare dess skal som är tillverkad av 100 procent återvunnet aluminium. Nu, en nedkoppling från iFixit antyder är det också ett mycket enklare bärbar dator för att reparera än Apples andra modeller — även om det inte lyckas göra liksom 2015 MacBook Air.

I synnerhet nedkoppling konstaterar att den nya modellen bygger mycket mer på självhäftande remsor snarare än “sliskig lösningsmedel” i tidigare modeller. Dessa band kan lätt dras iväg för att ta isär den bärbara datorn, medan lösningsmedel “booby-fångade” den process som tidigare. Nedkoppling bekräftar också att den senaste tidens rapporter om att 2018 MacBook Air batteri är mycket lättare att byta.

Fyra skruvar och sex självhäftande remsor anslut batteriet till den bärbara datorn.

Bild: iFixit

Andra design tweaks, som bland annat Touch sensor-ID och Thunderbolt-portar på separat logik styrelser, ta mer goda nyheter. Detta kommer att innebära att den huvudsakliga logik styrelsen kommer inte att vara helt ersatt bara för att en hamn utvecklar ett fel.

Alla bärbara datorns portar har separat logik skivor, vilket gör dem lätta att byta.

Bild: iFixit

Men alla dessa förändringar kunde inte sluta MacBook Air från att uppnå en total reparation värdering av bara tre av 10. Avtagbar självhäftande remsor kan vara bättre än att limma, men iFixit fortfarande föredrar att återanvända skruvar, och rapporten är även kritisk till bristen på att uppgradera RAM-minnet eller lagring. Trots det vänder Apples senaste trenden mot en Macbook som är nära att unrepairable.