iFixit ‘ s MacBook Air teardown is hier, en er is goed en slecht nieuws

0
60

Toen kondigde Apple haar langverwachte 2018 MacBook Air, trots noemde het vernieuwen van de ‘groenste Mac ooit” dankzij de shell is gemaakt van 100% gerecycled aluminium. Nu, een teardown van iFixit suggereert het is ook een veel eenvoudiger laptop te repareren dan Apple ‘ s andere recente modellen — zelfs als het niet lukt om een score zo goed als de 2015 MacBook Air.

In het bijzonder, de teardown merkt op dat het nieuwe model steunt veel meer op zelfklevende strips dan de “slissend oplosmiddelen” van de vorige modellen. Deze strips kan eenvoudig worden getrokken uit elkaar te halen de laptop, terwijl de oplosmiddelen “booby-trapped” het proces eerder. De teardown bevestigt ook recente rapporten dat de 2018 MacBook Air batterij is veel gemakkelijker te vervangen.

Vier schroeven en zes zelfklevende strips bevestig de accu aan op de laptop.

Afbeelding: iFixit

Andere ontwerp tweaks, zoals inbegrip van de Touch-ID sensor-en Thunderbolt-poorten op aparte logic boards, brengen nog meer goed nieuws. Dit zal betekenen dat de hoofdprintplaat hoeft niet te worden vervangen, alleen maar omdat een haven ontwikkelt zich een fout.

Alle laptop ‘ s ports hebben een aparte logic boards, waardoor ze gemakkelijk te vervangen.

Afbeelding: iFixit

Echter, al deze veranderingen kon niet stoppen met de MacBook Air van het bereiken van een totaal repairability score van slechts drie van de 10. Verwijderbare zelfklevende strips beter zouden zijn dan de lijm, maar iFixit nog steeds de voorkeur herbruikbare schroeven, en het rapport is ook kritisch over het ontbreken van uitbreidbaar RAM-geheugen of opslag. Toch keert Apple ‘ s recente trend in de richting van MacBooks die dicht bij unrepairable.