Sling TV tillväxten avtar dramatiskt mitt HBO dödläge och ökad konkurrens

0
60

Den billigaste av de stora internet-TV streaming-tjänster, Sling TV är inte att dra nya abonnenter riktigt som det brukade. Igår, moderbolaget Maträtt sade Sling TV plockade upp endast 26 000 nya abonnenter under det tredje kvartalet 2018 och erkände att de hade dragit “färre” kunder i förhållande till dess prestanda under några kvartal innan. (Sling TV rapporterade 41 000 nya abonnenter i Q2 och 91,000 i Q1.). I år kvartal, abonnenten får var 240,000.

En möjlig orsak till den svaga tillväxten är ganska enkel: pris. Tillbaka i juni, Sling TV höjt priset på sin bas Orange teckning från $19.99 till $25. Fem spänn kanske inte verkar som mycket, men det är viktigt att kunder som har vidtagits för att dessa strömmande TV-tjänster i ett försök att rädda så mycket som möjligt jämfört med traditionella kabel-tv.

Men de små prishöjningar är inte den enda som har frustrerade Sling TV-kunder, Skålen är i ett dödläge med WarnerMedia som har lett till plötsliga borttagning av HBO och Cinemax från tjänsten. Båda nätverken blev mörkt på 1: a November. De två parterna har inte kunnat enas om ett nytt distributionsavtal, vilket också har resulterat i att HBO / Cinemax dras från Dish satellite programmering lineupen för första gången på 40 år. Univision har också tagit bort sina kanaler från Sling TV över en liknande transport tvist, en förändring som Maträtt har sagt “kan vara bestående.”

I förhoppning om att öka vinster på väg in i semestern, Sling TV idag en handfull behandlar allt från presentkort till rabatter på Roku-enheter att förlängas gratis prövningar.

YouTube-TV och Hulu med Live TV på gör bättre

Sling TV är inte ensam i striden med långsam tillväxt. Som framgår av Bloomberg, AT&T: s DirecTV Nu fick bara 49,000 abonnenter sista kvartalet jämfört med att hoppa av 342,000 kunder under kvartalet innan. VD John Donovan sade att konsumenterna är “säsongsmässigt shopping för shower” och att “hoppa från kampanj till kampanj och verkligen snurrar i branschen mellan oss, Hulu Lever [och] YouTube-TV.” Denna månad, AT&T kommer att avbryta en $15 kredit mot DirecTV Nu att det som tidigare gav till kunder som också prenumerera på företagets bas obegränsad smartphone plan. (Människor som redan har denna rabatt kommer att hålla det.)

De två sistnämnda verkar vara klarar sig bättre än Sling TV och DirecTV Nu för tillfället. YouTube TV — för närvarande det bästa av förpackningen i form av användarnas erfarenhet — har plågats upp 100 000 nya kunder i de två senaste kvartalen, enligt en uppskattning som analytiker Vijay Jayant gav Bloomberg. Hulu med Live TV lyckades göra ännu bättre, avprickning och med 175 000 nya tittare.

Som Donovan hänvisade till, ingen av dessa tjänster kräver kunderna att teckna avtal eller någon långsiktigt engagemang, så det är mycket lätt att helt enkelt borgen på en av dem om det är en plötslig kanal omdaningen eller prishöjningar och omedelbart byta till en annan.