Telepresence set te sputteren (maar niet in traditionele kantoren)

0
49

Nul

robodoc.jpg

De markt voor telepresence robots, die het toestaan van externe werknemers om te balk in het verre locales, ligt te sputteren. Maar sommige van de grootste groei lijkt te komen uit een onverwachte sector: Gezondheidszorg.

Volgens nieuw onderzoek van marktonderzoeksbureau Rapport Linker, de telepresence-markt over het algemeen wordt een waarde van $312 miljoen in 2022. Dat is meer dan een twee-voudige toename van de huidige omvang van de markt van $145.8 miljoen.

Veel van die groei zal komen uit de gezondheidszorg, die de vaststelling van telepresence als een manier om uit te breiden van de zorg en het verhogen van het bereik van de medische deskundigen. Telepresence is al lang aangeboden als een mogelijke sanering tool voor de problemen van toegang in de gezondheidszorg.

Volgens het rapport:

De markt voor toepassingen in de gezondheidszorg wordt verwacht te groeien op het hoogste GROEIPERCENTAGE tijdens 2018-2023. Op afstand bestuurbaar telepresence robots artsen in staat stellen om te communiceren met hun patiënten voor advies en training. Onderzoekers zijn het ontwikkelen van een telepresence robots die kunnen worden gebruikt voor externe operatie om levens te redden en kan door ver worden gecontroleerd chirurgen.

Een van de grootste drijfveren achter die druk is de militair.

“Onze soldaten kunnen worden geïsoleerd voor 72 uur of meer, die langdurige zorg veld als benadeelde in een sobere omgeving,” Army Surgeon General Lt. Gen. Nadja West onlangs vertelde Military.com.

Het idee is dat de chirurgische experts straal naar elke locatie op aarde en bieden chirurgische overlegt of het uitvoeren van daadwerkelijke operaties via een telepresence robot.

Meer traditionele telepresence robots hebben een hardere weg. Eenmaal benoemd als de silver bullet voor vele kwalen die geplaagd worden verspreid arbeidskrachten, de tech heeft gezien veel tragere adoptie dan velen voorspelde.

Maar de gezondheidszorg is uitgegroeid tot een perfecte omgeving voor de technologie. Ziekenhuizen zijn semi-gestructureerde omgevingen, waardoor ze goed geschikt zijn voor grote robots. Er is ook een ernstige arbeid crunch in de gezondheidszorg, met name verpleegkundigen. Telepresence robots inschakelen kleinere staven hebben een groter bereik.

Voorspellingen zoals deze zijn notoir onnauwkeurig (een ander rapport schattingen telepresence robots zullen worden ter waarde van $8 miljard euro in 2023). Maar de opkomst van de gezondheidszorg als een primaire gebruikers van de technologie is passend.

De robot revolution is op ons, maar van auto ‘s naar huis stofzuigers, automatisering technologie lijkt te maken aanslag in arena’ s die niet helemaal verwacht.

Meer robotics

Robotica in het bedrijfsleven: Alles wat de mens moet weten

Het herdenken van de dood. Maar is de markt heroverweging gezamenlijke robotica?

Killer AI robots moet worden verboden, aldus de VN-chef

Psychofysica en de bizarre wetenschap achter robots die weten wat we willen

Robots met zachte handen zal zetten in de wereld. Hier is waarom.

Robots wilt niet uw ellendig kantoor baan (CNET)

5 dingen om te weten over zachte robotica
(TechRepublic)

Verwante Onderwerpen:

Innovatie

CXO

Kunstmatige Intelligentie

0