Vad kommer sannolikt att vara de största hindren för att omfamna serverlösa computing?

0
68

Noll

Från tekniska problem till kulturella förhållanden, sammanfattar vi de viktigaste utmaningar som ditt företag kan stöta på som flyttar till molnet och hur man kan övervinna dem och göra det bästa av molnet.

Tekniska komplexitet

Med begränsade mänskliga resurser, dina små företag kanske saknar teknisk kompetens. Forskning från Federation av Små Företag (FSB) tyder på att det är en gemensam angelägenhet. Mer än en fjärdedel (26%) av småföretagare i England saknar förtroende för sina grundläggande digital kompetens och mer än en femtedel (22%) tror att denna kompetens skillnaden är att hålla sin verksamhet tillbaka.

Få moln i en sådan omogen miljö kan tyckas om. Men med hjälp av en extern tjänsteleverantör ger starka fördelar. Moln är experter på tillhandahållande av teknik, till skillnad från de flesta små företag. Med en engagerad cloud partner på plats, ditt företag kan bedöma sina val och se till tekniken skalas upp och ner i takt med förändrade krav. Snarare än att skapa tekniska komplexitet, kommer serverlösa ökar flexibiliteten.

Information om säkerhet

Säkerhet är en av de mest citerade begränsningar som hindrar små företag från att omfamna on-demand-design. Analysföretaget Gartner säger frågor om säkerhet har lett till att vissa IT-ledare för att förhindra att deras organisationer att flytta till molnet. Men här är där skon klämmer: moln leverantörer att ta påfrestningar, så att ditt företag inte har.

Småföretagare är osannolikt att hålla DEN kompetens som en kärnkompetens. I jämförelse med det stora externa leverantörer ägna stora resurser – både i form av teknik och personal – för att hålla dina data säkerhetskopieras och säker. Vad är mer, eftersom uppdateringar sker automatiskt via nätverket, kan du alltid vara säker på att ditt moln-baserade system är uppdaterad.

Kostnad osäkerhet

Små företag inte har en stor IT-budget. Pengar som du spenderar på teknik är en bristvara, så tanken på att flytta in i en hyped området för teknik – som moln – kan vara avskräckande. Men, cloud computing är ett kostnadseffektiv sätt för ditt företag att ta ett mycket fastare grepp om sin teknik utgifterna.

Molnet körs på begäran, så tjänst debiteras beroende på vad ditt företag använder. Snarare än att ha extra hårdvara kapacitet sitta där i din högkvarter, ditt företag kan skala sina resurser upp och ner när kraven ändras. Det betyder att ditt företag kan också testa nya programvara möjligheter också. CompTIA s 2018 moln forskningsrapporter många Små och medelstora företag är nu med hjälp av software-as-a-service-alternativ, som tidigare var för dyrt att underhålla i huset.

Systemet integritet

När du hålla saker i huset, ditt företag bör ha en stark medvetenhet om de system och tjänster som det går. Småföretagare kan vara orolig för att en flytt till molnet kan leda till ett allt större beroende av ett mycket bredare spektrum av leverantörer. Uppskattningar tyder på att stora företag kan lita på mer än 1 000 avgränsade molntjänster.

Men denna breddning ekosystem ger fördelar. Ditt företag blir mindre beroende av en enda leverantör. Genom att flytta till molnet, ditt företag kan dra nytta av nya, banbrytande tjänster som blir tillgängliga på begäran. I ännu högre grad, genom att arbeta med en partner som stöder öppenhet, du kan använda molnet som en plattform för att stödja samverkan och integration mellan tjänster, något som kan ha uppnåtts innan.

Kulturella svårigheter

Change management är alltid en faktor när man flyttar till en ny teknik, och molnet är inte annorlunda. Automatiska uppdateringar, dokument och sparar en enda version av sanningen ersätta ett äldre läge för operation, där arbetstagare spara dokument i enskilda butiker, kanske till och med bara lokalt till sina hårddiskar. Att bryta detta arv sätt att arbeta kommer att vara en viktig uppgift, men som småföretagare måste möta denna utmaning rakt på.

Att flytta till molnet representerar en ny kultur – och det är en som ger flera fördelar. Ta ett samarbete, där arbetstagarna kan arbeta på en enda dokument och alltid spåra ändringar. Det är en säkerhet bonus här också. Med en enda version av sanningen, arbetstagare kan vara säker på att deras arbete alltid är säkerhetskopierade och tidigare versioner kan hämtas på efterfrågan.

Slutsats

Kommer serverlösa är ett betydande företag, men mot varje utmaning vila en betydande uppsättning av fördelar. Små företag att anta dessa utmaningar kommer att börja utveckla en öppna, driftskompatibla och flexibel plattform för framtida tillväxt.

=====

FSB färdigheter forskning:

https://www.fsb.org.uk/media-centre/press-releases/digital-skills-gap-in-small-firms-holding-back-productivity

Gartner moln forskning:

https://www.gartner.com/smarterwithgartner/is-the-cloud-secure/

CompTIA forskning:

https://www.comptia.org/resources/cloud-computing-trends-research

Beräknat på genomsnittligt antal molntjänster:

12 Must-Know Statistics on Cloud Usage in the Enterprise

Relaterade Ämnen:

Cloud

0