Vita Huset används fiffla en video för att berätta en lögn

0
63

I går, i Donald Trump ‘ s första presskonferens efter kongressvalet som svepte ett antal Demokrater i Kongressen tisdag kväll, CNN: s korrespondent Jim Acosta hade en omtvistad samspelet med vd. De få sekunder har, i den mellanliggande 24 timmar, lanserat en rikstäckande samtal om fiffla video.

“De är hundratals mil bort. Det är inte en invasion,” Acosta sade, med hänvisning till “caravan” av invandrare som söker asyl i USA som Trump hade demoniseras i upptakten till valet. “Jag tycker att du ska låta mig köra land, du kör CNN. Om du gjorde det bra, ditt betyg skulle vara mycket bättre, säger Trump svarade. Som Acosta försökt att ställa en annan fråga, en Vita Huset-praktikanten gick att greppa mikrofonen från honom — “ursäkta mig, fröken”, sade han, och nästa två sekunder lanserat en hel nyheterna cykeln. Acosta blockerade medhjälpare från greppa micken. Trump kallas Acosta “oförskämd” och en “fruktansvärd person,” tydligen ett svar, och senare samma dag tog tillbaka sitt tryck på-knappen.

Att fyra andra exchange — där Acosta flyttar fram sin hand för att driva bort de praktikant arm —fångades av C-SPAN och andra nyhetskanaler, men ytterligare två versioner var gemensamt: en från Infowars och en från Press-Sekreterare Sarah Huckabee Sanders.

Många medier rapporterade att filmerna hade fiffla, och hur, bland annat Washington Post och Snabb Företag. Något var verkligen annorlunda, men med alla spekulationer om att det var svårt att förstå exakt vad som gjorde dem annorlunda. Så fick jag kontakt med en vän till mig, tv-producent Jamison Hermann, för att få ett bättre grepp om det.

Vid en första anblick, han säger att “de rusade upp klippet för att framhäva rörelse” — video hastigheter upp när Acosta hand tar kontakt med praktikanten arm. “Du kan se den sidan upp i bakgrunden rör sig snabbare, och hennes ansikte blir mer snabbt, och killen till vänster droppar hans mic ner till midjan nivå som är mer snabbt”, förklarar han. Att blanda de två filmer i samma ram, säger han, är det bästa sättet att visa exakt hur det skiljer sig: Press-Sekreterare video tydligt hastigheter upp just nu Acosta hand berör praktikant arm.

Video jämförelse med tillstånd av Jamison Hermann (@jhermann)

“Detta är inte bara ram blandning som skulle hända om du kodas från olika bildrutehastigheter,” Hermann sa. “det är ett slarvigt gjort hastighet ändra på filmen själv.”

Gränsen design director William Joel håller med. “Jag kan inte säga med säkerhet att Infowars snabbare eller långsammare deras bilder, men det är misstänker att när de två klippen är överdrog den enda gången vi ser en skillnad är vid tillfället i fråga, säger han. “Om detta var verkligen en följd av ghosting eller några frame-rate skillnad från olika ursprungsmaterial, du skulle förvänta dig att se samma skuggor över hela ljudklipp, inte bara under ett visst ögonblick.”

Medan video regeringen delade faktiskt verkar vara fiffla med tanke på denna administration meritlista med liggande utan användning av visuella hjälpmedel, att det egentligen inte behöver vara. Det verkliga problemet här är hur Sanders och ordförande djärvt ljugit för allmänheten och alla i rummet i natt — till bar en reporter inte att de som ifrågasätter dem direkt. Det var rå makt som utövas i tjänsten av en ökad kontroll.

Video Sanders gemensamt var en lögn, och hade Infowars och Sanders gjorde samma anklagelser mot Acosta med exakt samma klipp C-SPAN och NBC gjorde, deras anhängare skulle sannolikt fortfarande har trott regeringens påståenden. Vd Trump har i realiteten visat sig vara oförmögen att ge ett tal utan att få i åtminstone några lögner om hans fiender eller om hans framgångar, men vad är det fantastiska i den här händelsen är hur långt Sanders är villiga att sträcka ut en lögn om vd: s räkning. De tekniska detaljerna i videon, om det var manipulerad eller inte, var en förevändning för Trump ‘ s fortsatta attacker på tryck.

Det är ett samtal som hade om detta i en tid präglad av deepfakes, när billig och enkel image manipulation innebär att se är att tro är inte längre evangeliet. Ett halvt sekel sedan, bilder från medborgarrättsrörelsen — demonstranter som attackerade av hundar och sprutas med firehoses — kunde övertyga President Lyndon Johnson och den Amerikanska allmänheten, att ett beviljande av full franchise till svarta Amerikaner var rätt sak att göra. Donald Trump, å andra sidan, verkar böjd på att urholka allmänhetens förtroende för vad de ser för att befästa sin makt som vd och kon medborgare till att acceptera hans alltmer brutala politik. Vad som ofta missförstås om propaganda är dess avsikt: poängen är inte att vilseleda — det är för att få människor att ifrågasätta vad som är verkligt, vad är bevisbara. Det är tänkt att dela.