Magic: The Gathering er å få en pro league med $10 millioner i premier

0
12

En av verdens mest utholdende spillet er å få en høy-nivå profesjonelle ligaen for sine beste spillere. På Game Awards i kveld, Wizards of the Coast avslørt en ny e-sport initiativ som dekker både den fysiske versjonen av Magic: The Gathering, så vel som PC-utgaven, Arena. Konkurransene vil omfatte en samlet $10 millioner kroner i premier.

I kjernen av dette nye selskapet, er det Magiske Pro League, som vil omfatte 32 av verdens beste spillere, å delta i en serie med ukentlige match-ups samt store turneringer, kalt Mytisk Mesterskap. Hver MPL-spiller vil motta en $75.000 kontrakt i tillegg til muligheten til å tjene penger premie. Den første store MPL-turneringen vil finne sted på PAX East i Boston neste år, og vil inneholde en $1 million i premie vesken.

The Clash Royale League-Vm i Tokyo.

Foto: Supercell.

High-nivå Magic konkurranse har eksistert i noen tid, selvfølgelig, men dette nye initiativet representerer en mer samordnet innsats som WOTC ser ut til å bryte seg inn i stadig mer lukrative e-sport plass. “Vi bygget vårt system for å oppfordre og støtte pro-e-sport-teamet engasjement,” Elaine Chase, Magic ‘ s VP av e-sport, forteller Randen. For de som ønsker å bli med i MPL, WOTC sier det vil være å avsløre detaljer om hvordan spillere kan bli med i ligaen tidlig neste år.

“Vi har store ambisjoner for dette nye selskapet.”

Konkurransedyktige kortspill er stadig en mye større del av konkurransespill. Siste måned Blizzard viste at det hadde utbetalt $2.8 million kroner i premier til Hearthstone spillere, med $4 millioner kroner øremerket til 2019. Sammenstøt Royale, i mellomtiden, nylig pakket opp den globale finalen for sin ambisiøse profesjonelle ligaen med en stor kamp i Tokyo. Og det vil sannsynligvis bli en ny spiller på plass, så vel som Dota 2-utvikleren Valve nettopp lansert sin egen digital-kort spill Artefakt.

Som for Magi, mens den nye league er planlagt for dette året, utvikleren sier at det har langsiktige ambisjoner. “Vi har 2019 år planlagt ut nå, og vil justere og lære som vi beveger oss fremover,” Chase forklarer. “Vi har store ambisjoner for dette nye selskapet, og du kan forvente spenningen til å fortsette gjennom 2019 og langt inn i fremtiden.”