Magic: The Gathering is het krijgen van een pro league met $10 miljoen aan prijzen

0
13

Een van ‘ s werelds meest duurzame spel is het verkrijgen van een hoog niveau van professionele competitie voor de beste spelers. Op de Game Awards van deze avond, Wizards of the Coast, bleek een nieuwe e-sport-initiatief dat betrekking heeft op zowel de fysieke versie van Magic: The Gathering, evenals de PC iteratie Arena. De wedstrijden zijn voorzien van een gecombineerde $10 miljoen aan prijzen.

De kern van deze nieuwe onderneming is de Magic Pro League, die zal bestaan uit 32 van de beste spelers ter wereld, strijden in een serie van wekelijkse wedstrijden en belangrijke toernooien, de zogenaamde Mythische Kampioenschappen. Elke MPL speler krijgt een waarde van $75.000 overeenkomst in aanvulling op de mogelijkheid om prijzengeld te verdienen. De eerste grote MPL toernooi zal plaatsvinden op PAX East in Boston volgend jaar, en zal beschikken over een $1 miljoen prijs portemonnee.

De Clash Royale League wereldkampioenschap in Tokyo.

Foto met dank Supercell.

High-level Magic competitie bestaat al enige tijd, natuurlijk, maar dit nieuwe initiatief geeft een meer gezamenlijke inspanning als WOTC lijkt door te breken in de steeds meer lucratieve e-sports ruimte. “We bouwden ons systeem uit te nodigen en te ondersteunen pro e-sports team betrokkenheid,” Elaine Chase, Magic ‘ s VP van de e-sports, vertelt De Berm. Voor degenen die willen deelnemen aan de MPL, WOTC zegt dat het zal onthullen details over hoe spelers kunnen deelnemen aan de competitie begin volgend jaar.

“We hebben grote ambities voor deze nieuwe onderneming.”

Competitieve spellen, zijn gestaag steeds een veel groter deel van de competitieve gaming. Vorige maand onthulde Blizzard dat had betaald van $2,8 miljoen aan prijzen te Hearthstone spelers, met $4 miljoen euro voor het jaar 2019. Clash Royale, ondertussen, onlangs is ingepakt, de wereldwijde finale van de ambitieuze professional league met een grote wedstrijd in Tokio. En er zal waarschijnlijk een nieuwe speler in de ruimte, als Dota 2-ontwikkelaar Valve zojuist zijn eigen digitale kaart spel Artefact.

Als voor de Magie, terwijl de nieuwe competitie is gepland voor dit jaar, de ontwikkelaar zegt dat het lange-termijn ambities. “We hebben de 2019 jaar gepland en nu zal aanpassen en leren als we gaan,” Chase legt. “We hebben grote ambities voor deze nieuwe onderneming en u kunt verwachten dat de opwinding om verder te gaan in 2019 en in de toekomst.”