Thunderbird 60.3.3 correcties wachtwoord verwijdering probleem

0
12

door Martin Brinkmann op December 07, 2018 in e-Mail – 1 reactie

Thunderbird-gebruikers die gebruik maken van een Master Password) in de applicatie om wachtwoorden kunnen zijn blootgesteld aan een wachtwoord verwijdering probleem in recente versies van de e-mail client.

De introductie van Thunderbird 60.3.3 lost het probleem op alle betrokken systemen. Het probleem werd geïntroduceerd in de client versie 60.0 uitgebracht in augustus 2018.

De grote release nieuwe functionaliteit geïntroduceerd en een aantal wijzigingen in Thunderbird; een van die wijzigingen gemigreerd de beveiliging van databases key3.db en cert8.db gebruikt voor het opslaan van wachtwoorden en certificaten te sleutel4.db en cert9.db.

Thunderbird installaties beïnvloed door de kwestie had opgeslagen wachtwoorden en persoonlijke certificaat sleutels verwijderd. Het probleem betrokken installaties met master wachtwoorden. Master Wachtwoorden worden niet standaard gebruikt maar kan worden ingeschakeld in de Thunderbird e-mail client om de veiligheid te verbeteren.

Thunderbird-gebruikers moeten naar extra > Opties > Beveiliging > Wachtwoorden te beschermen wachtwoorden met een Master Password. Check gewoon de “gebruik een master-wachtwoord’ box op de pagina en volg de instructies toe te voegen aan het programma.

thunderbird master password

De ontwikkeling van het team merkt op dat de betrokken gebruikers kunnen herstellen van een back-up versie van de databases om weer toegang te krijgen tot wachtwoorden en persoonlijke certificaten. Hoe dat is gebeurd wordt niet genoemd, echter. De back-ups, met de .bak extensie, worden vermeld in de Thunderbird profile map.

Getroffen gebruikers kunnen de naam van het huidige bestand, bijvoorbeeld key3.db, en de naam van het back-up bestand key3.bak daarna. Het is niet duidelijk of dat is de methode die het team stelt; zorg ervoor dat u een back-up van alle bestanden voordat u verder gaat.

Thunderbird 60.3.3 correcties drie bijkomende problemen:

  • Langzaam zoeken in adresboek en auto-complete functionaliteit.
  • Tekst zonder opmaak werkt niet met niet-ASCII-tekens.
  • Links werden niet verwijderd wanneer er een link locatie is verwijderd in de link-eigenschappen.

De versie van de e-mail client heeft drie onopgeloste zaken:

  • Problemen bij het decoderen van berichten met ongewone karakters zoals cp932 of cp936. Het team belooft dat dit probleem zal worden opgelost in de komende Thunderbird 60.4.0 release.
  • CalDav toegang tot sommige servers is gebroken. Oplossing is om de preferente netwerk.cookie.op dezelfde site.ingeschakeld op false.
  • Twitter chat werkt niet.

Gebruikers van Thunderbird ziet dat het niet aangeboden wanneer ze het uitvoeren van een handmatige controle op updates onder Help > Over Mozilla Thunderbird. De officiële download pagina op de website van het project lijsten 60.3.2 als de laatste versie.

De nieuwe versie is beschikbaar op de Mozilla FTP-al.

Tip: ontdek hoe te migreren van Thunderbird 32-bits naar 64-bit. Merk op dat Thunderbird wordt aangeboden als een 32-bit versie van officieel pas op dit moment op Windows.