Amazon blunder lekken Alexa gegevens naar andere klant

0
28

door Martin Brinkmann op December 21, 2018 in Bedrijven – 4 reacties

Het blijkt dat de angst van privacy en bescherming van gegevens en de advocaten met betrekking tot stem-aangedreven apparaten zijn uitgekomen, althans in een enkel geval waar Amazon lekte een klant gesproken gegevens aan een andere klant.

Wat is er gebeurd? Volgens (PDF) duits computer magazine CT, één van Amazon ‘ s duitse klanten verzocht de toegang tot de gegevens die het bedrijf had opgeslagen over hem. Amazon verzonden aan de klant een zip-archief met de gegevens en de klant begon te analyseren.

Hij merkte dat het archief opgenomen over 1700 WAV-bestanden en PDF-documenten opgenomen Alexa afschriften. De klant heeft niet het bezit of het gebruik Alexa apparaten en concludeerde al snel na het afspelen van een audio-bestanden, dat de opnames niet zijn.

De klant contact opgenomen met Amazon over het incident, maar er kwam niets uit; hij besloot om contact met CT en voorzien CT met een monster van de bestanden. De audio-opnamen op voorwaarde dat een groot deel van de informatie over de op dat moment onbekende Amazon klant, inclusief, waar en hoe Alexa werd gebruikt, informatie over werk, mensen, alarmen, likes, home application controls en vervoer vragen.

CT gemaakt en een profiel van de gebruiker en in staat was om identificatie van de klant, zijn vriendin en enkele vrienden, met behulp van het. CT contact opgenomen met de klant en hij bevestigde dat zijn stem op de opnamen.

Amazon vertelde het tijdschrift dat het lek “was een ongelukkige ongeluk dat was het gevolg van een menselijke fout”. Amazon heeft contact met zowel klanten na CT contact opgenomen met het bedrijf.

Privacy probleem

delete amazon alexa recordings

Amazon-winkels Alexa stem onbeperkt gegevens in de cloud. Het bedrijf doet aan “het verbeteren van haar dienstverlening”. De gegevens kunnen worden gebruikt voor het identificeren van eigenaren van Alexa apparaten en anderen vermeld in opnamen of hoorbaar zijn wanneer de opnames plaatsvinden. Terwijl het hangt af van hoe Alexa apparaten worden gebruikt, is het duidelijk dat de opnamen bevat privé-informatie die de meeste, zo niet alle, klanten zouden dit heel vervelend met als gelekt naar anderen.

De meeste eigenaren van voice-gestuurde apparaten zijn waarschijnlijk niet bewust van zijn, of onverschillig, dat hun gegevens worden opgeslagen in de cloud voor onbepaalde tijd.

Amazon klanten kunnen verwijderen spraakopnamen die Amazon heeft opgeslagen in de cloud https://amazon.de/alexaprivacy/. Ik was niet in staat om toegang te krijgen tot de functionaliteit op de belangrijkste Amazon website, https://amazon.com/alexaprivacy/ als het omgeleide de aanvraag automatisch.

De duitse pagina is toegankelijk en biedt opties voor het verwijderen van opnamen die Amazon heeft in het bestand. Er is geen optie, echter, blokkeren Amazon van het opslaan van opnames in de eerste plaats. Het is onduidelijk of de pagina werkt alleen voor duitse klanten of Amazon-klanten.

Slotwoord

Bedrijven moeten om menselijke fouten in de rekening als het gaat om privacy lekken en overtredingen. De Amazone geval aantoont dat de lekken kan gebeuren voor tal van redenen, waaronder het succesvolle pogingen tot hacken, software fout, of een menselijke fout.

Nu U: maakt u gebruik van voice-gestuurde apparaten?