Amazon verzonden 1,700 Alexa spraakopnamen aan de verkeerde gebruiker de volgende gegevens op aanvraag

0
16

Amazon ‘ s Alexa is een van de meest alomtegenwoordige persoonlijke stem assistenten op de planeet, en het ook nog eens live binnen in de woonkamers en slaapkamers van miljoenen Alexa apparaat eigenaren over de hele wereld. Dat geeft Amazon de verantwoordelijkheid van een goede rentmeester van de gegevens die het verzamelt wanneer we vragen Alexa een vraag of zich in het heen-en-weer gesprekken met de software.

Helaas, een geval van Duitsland is gewezen op de mogelijke valkuilen die betrokken zijn met het gebruik van dit product, indien op de Amazon per ongeluk zond een man van 1700 Alexa stem opnames van een andere gebruiker door een fout, volgens de duitse c ‘ t magazine.

Na de passage van de Europese Unie Algemene Verordening gegevensbescherming, of GDPR, alle inwoners van de EU kunnen de vraag naar een bedrijf sturen hen het geheel van de verzamelde gegevens over hen, zowel via internet diensten en hardware producten zoals een Alexa-uitgerust Echo smart speaker. Een duitse gebruiker, onder de alias “Martin Schneider,” deed dat in augustus van dit jaar. Wat hij terug kwam van Amazon, echter, werden duizenden Alexa spraakopnamen, wat heel vreemd was gezien dat hij niet in het bezit van een Alexa apparaat.

Bij het luisteren naar de bestanden, Schneider ontdekt dat ze met de opnames van een andere Alexa gebruiker. Nadat hij er niet in om in contact te komen met Amazon over het probleem, de man bracht de bestanden naar c ‘ t, waar de verslaggevers waren in staat om samen stuk die de Alexa gebruiker was. Onder de bestanden zijn opdrachten voor de besturing van Spotify, het huis van de persoon van de thermostaat, en alarmen. Er waren ook opnames die de Alexa gebruiker ook eigenaar van een Brand-TV, en dat zij een echtgenoot die bleek te wonen in het huis.

Stem assistenten zoals Alexa luisteren altijd, en de gegevens niet altijd veilig

“Het gebruik van deze bestanden, het was vrij gemakkelijk te identificeren van de betrokken persoon en zijn vrouwelijke metgezel; weer query’ s, de voornamen, en zelfs een iemand de achternaam van ons in staat om snel de nul op zijn kring van vrienden,” het rapport leest. “Openbare gegevens van Facebook en Twitter afgerond de foto.” Het blijkt dat het slachtoffer in dit geval ook diende een verzoek op grond van de gegevens van de nieuwe GDPR regels, c ‘ t-rapporten, maar een of andere manier de twee mannen hadden elkaar in de rapporten.

“Dit was een ongelukkige geval van een menselijke fout en een geïsoleerd incident. We hebben het probleem opgelost met de twee betrokken klanten en hebben maatregelen genomen voor verdere verbetering van onze processen”, een Amazon woordvoerder zei tegen De Rand. “We waren ook in contact voorzorg met de relevante toezichthoudende instanties.”

Net als andere high-tech bedrijven, Amazon maakt gebruik van Alexa voice-opnamen, zowel voor het personaliseren van functies en verbetering van de algemene kwaliteit van de verwerking van natuurlijke taal vaardigheden en andere kunstmatige intelligentie, bijgestaan vaardigheden. Terwijl het geen winkel die veel van de actuele gegevens op het apparaat zelf, het is op te slaan in de cloud, en Amazon maakt duidelijk dat de beschikbare informatie voor EU-burgers onder de GDPR. (Het maakt ook dat de gegevens beschikbaar zijn voor handhaving van de wet met de juiste garandeert, dat is de reden waarom Echo-toestellen hebben hun weg gevonden naar huiselijk geweld en zelfs moord beproevingen in het verleden.)

Ondanks het bezit van een enorme hoeveelheid persoonlijke gegevens van haar klanten, Amazon is onder vuur gekomen voor soortgelijke privacy blunders in het verleden. Een Echo apparaat per ongeluk opgenomen een volledige conversatie tussen een Portland vrouw en haar man terug in Mei, en stuurde het gesprek met een collega van de man.

Blijkbaar Alexa is gestart met een reeks van commando ‘ s, zoals het gesprek wilt opnemen als u een bericht en vervolgens te sturen naar een willekeurig contact, op zijn eigen, terwijl het echtpaar was er helemaal niet van bewust. Op het moment, Amazon noemde de situatie “onwaarschijnlijk” voor de zeldzaamheid dat een dergelijke reeks van commando ‘ s zou leiden tot een later moment en zonder een gebruiker te merken, maar het zei dat het “evalueren van de opties om te maken dit geval zelfs minder waarschijnlijk.” Dus het is niet echt geruststellend om te weten dat de microfoons we nu comfortabel plaats in onze slaapkamers en badkamers kan het per ongeluk verzenden van deze informatie aan iemand anders, of in het geval van Schneider, die een willekeurige vreemdeling zou kunnen ontvangen via e-mail in een zip-bestand.