Een shape-shifting drone suggereert dat de toekomst van de reddingsoperaties

0
17

Een nieuw soort drone is ontworpen voor het vouwen van haar armen en knijp in strakke vlekken, mogelijk om te scouten op reddingsoperaties. Onderzoekers van de Universiteit van Zürich ontwikkelde een drone met vier armen die kan trekken tijdens het vliegen te passen in openingen en gaten. Het doel is om te sturen drones waar mensen kunnen niet mee en maken het gemakkelijker te vinden zijn slachtoffers in een ingestort gebouw in geval van een aardbeving of brand.

Tot op zekere hoogte, deze types van rescue drones al bestaan, maar ze zijn soms te groot en langwerpig-vormige te passen in de meeste openingen, zoals een scheur in de muur of door middel van gevallen bars. De onderzoekers zeggen dat hun nieuwe drone ‘ s shape-shifting mogelijkheden waren geïnspireerd door de beweging van vogels. Wanneer u geconfronteerd wordt met een smalle ingang, het neemt een H-vorming met haar armen langs één as. Als het gat is een strakke ovale, het beweegt in een kleine O-vorm, met al zijn armen dicht bij het lichaam voor het wissen van het obstakel. Het kan ook de verschuiving in een T-vorm om de positie van één van de twee camera ‘ s aan boord zoals in de buurt van een object als mogelijk in volgorde om het te bekijken. Buiten die basis formaties, de drone kan ook draai het in een verscheidenheid van asymmetrische vormen.

In zijn huidige vorm, de drone heeft een computer aan boord, twee camera ‘ s, en vier armen. Het heeft enkele mogelijkheid om te oordelen over een situatie voor zich, maar de commandant van het op een hoog niveau voor het invoeren van een gebouw en controleer elke kamer is nog niet mogelijk. De onderzoekers zijn van plan om het ontwikkelen van algoritmen om te helpen de drone bereiken van volledige autonomie als manieren om de drone vouw in 3D.

Dan implicaties voor reddingsacties, wetenschappers en video-fanaten kunnen maken veel gebruik van een zelf-vliegen AI drone staat het vermijden van obstakels en vouwen tot drie-dimensionale vormen. De Skydio R1, bijvoorbeeld, schiet in 4K en kunt voorkomen dat de bomen als het vliegt naar een pad, maar stel je voor als het zou ook kunnen folden zelf kleiner te zijn. Natuurlijk, er zijn ook enkele mogelijkheden voor misbruik, als een kleine, opvouwbare drone kon ook net zo goed gestuurd worden om te spioneren in kleine spleten. Voor nu, de onderzoekers zijn nog in de ontwikkelingsfase, en niet van plan bent in te zetten drones in een echte missie nog niet.