En form-skiftende drone tyder på fremtiden for redningsoppdrag

0
19

En ny type drone har blitt designet for å brette opp armene og ta inn på trange steder, potensielt for å speide rundt på redningsoppdrag. Forskere fra Universitetet i Zürich utviklet en drone med fire armer som kan trekke mens du flyr til å passe inn i sprekker og hull. Målet er å sende droner hvor mennesker kan ikke gå og gjøre det enklere å finne ofrene i en sammenrast bygning i tilfelle av et jordskjelv eller en brann.

Til en viss grad, disse typer redde droner som allerede eksisterer, men de er ofte for stor og avlang-formet for å passe inn i de fleste åpninger, som en sprekk i veggen eller gjennom falt barer. Forskerne sier at deres nye drone form-skiftende evner var inspirert av bevegelsen av fugler. Når møtt med en smal inngang, vedtar en H-formasjon med sine armer stilt opp langs en akse. Hvis hullet er et stramt oval, den beveger seg inn en liten U-form, med alle sine armene foldet nær kroppen for å fjerne hindringen. Det kan også skifte i en T-form for å plassere en av sine to innebygde kameraer så nær et objekt som mulig for å inspisere den. Utover de grunnleggende formasjoner, drone kan også vri inn i en rekke av asymmetriske former.

I sin nåværende form, drone har en innebygd datamaskin, to kameraer, og fire armer. Det har noen evne til å bedømme en situasjon for seg selv, men kommanderende det på et høyt nivå for å angi en bygning og sjekk hvert rom er fremdeles ikke mulig. Forskere planlegger å utvikle algoritmer for å hjelpe drone oppnå full autonomi så vel som måter å gjøre drone brett i 3D.

Utover implikasjoner for redningsoppdrag, forskere og video buffs både kan gjøre mye bruk av en selv-fly AI drone som kan unngå hindringer og regulerbare i tre-dimensjonale figurer. Den Skydio R1, for eksempel filmer i 4K og kan unngå trær som flyr ned en sti, men tenk om det kunne også kaste seg å være mindre. Selvfølgelig, det er også noen potensielle muligheter for misbruk, som en liten, sammenleggbar drone kan også like sannsynlig bli sendt til spion i små sprekker. For nå, forskerne er fortsatt i sin utvikling fase, og ikke planlegger å distribuere droner i noen reell oppgave ennå.