En formskiftende drone foreslår, at den fremtidige redningsaktioner

0
15

En ny form for drone har været designet til at folde sine arme og presse ind stramme pletter, der kan være spejder rundt på redningsopgaver. Forskere fra Universitetet i Zürich har udviklet en drone med fire arme, der kan trækkes tilbage, mens du flyver til at passe ind i huller og huller. Målet er at sende droner, hvor mennesker kan ikke gå og gøre det lettere at finde ofre i en sammenstyrtet bygning i tilfælde af et jordskælv eller en brand.

Til en vis grad, disse typer af rednings-droner, der allerede eksisterer, men de er ofte for stor og aflang-formet til at passe ind i de fleste åbninger, som en revne i væggen eller gennem faldet barer. Forskerne siger, at deres nye drone er formskiftende evner var inspireret af bevægelsen af fugle. Når man står med en smal indgang, det vedtager en H-formation med sine arme linet op langs en akse. Hvis hullet er en stram oval, den bevæger sig ind i et lille O-form, med alle sine arme tæt til sin krop til at klare forhindringen. Det kan også flytte ind i en T-form til at placere en af sine to indbyggede kameraer, der er så tæt på et objekt som muligt for at inspicere det. Ud over disse grundlæggende formationer, drone kan også vride dig ind på et udvalg af asymmetriske former.

I sin nuværende form, drone har en indbygget computer, to kameraer, og fire arme. Det har en vis evne til at bedømme en situation for sig selv, men for at kommandere med det på et højt niveau, at det ind i en bygning og ind hvert værelse er endnu ikke muligt. Forskerne planlægger at udvikle algoritmer til at hjælpe drone opnå fuld selvstændighed såvel som måder at gøre drone fold i 3D.

Ud over konsekvenser for redningsopgaver, forskere og video buffs ens kan gøre meget brug af en self-flyvende AI drone i stand til at undgå forhindringer og folde i tre-dimensionelle figurer. Den Skydio R1, for eksempel, skyder i 4K og kan undgå træer, som det flyver ned ad en sti, men tænk, hvis det kunne også folde sig at være mindre. Selvfølgelig er der også nogle potentielle muligheder for misbrug, som en lille, foldbar drone kunne også lige så sandsynligt blive sendt til spion i små sprækker. For nu, forskerne er stadig i deres udviklingsfase, og ikke planlægger at indsætte droner i nogen reel mission endnu.