FCC-slam rymdfärder företag med $900,000 fina olaglig satellite launch

0
12

Utrymme start Svärm Teknik, som lanserades för fyra små satelliter utan regeringens godkännande tidigare i år, har gått med på att betala $900,000 till det AMERIKANSKA Finansdepartementet för otillåten flygning. Den fina är en del av en uppgörelse med Federal Communications Commission, som har undersökt händelsen. Bolaget kommer även att hålla sig till en strikt (“strict compliance plan” och måste lämna in en extra dokumentation till FCC när det hoppas kunna lansera fler satelliter i framtiden.

Svärm Teknik är en relativt ny spelare på rymdområdet, med förhoppningar om att så småningom skicka upp till 100 satelliter i omloppsbana för att beam global internet täckning till Jorden för anslutna enheter. Den 12: e januari lanserade företaget sin första satelliterna på en Indisk PSLV raket, fyra små enheter som kallas SpaceBEEs. Men snart uppstod efter lanseringen som Svärm nekats licens för satelliter av FCC, som är ansvarig för att utse vilka frekvenser som företag kan använda för att kommunicera med sina rymdfarkoster. Byrån var orolig att SpaceBEEs var för små och skulle vara svårt att spåra från Jorden, vilket gör det svårt att veta om de kan kollidera med andra satelliter.

en del av en uppgörelse med Federal Communications Commission

I Mars, FCC inledde en utredning av händelsen. Byrån fann att inte bara hade Svärm inledas utan en licens, men det hade också olagligt använt marken kommunikation stationer i Georgien för att kommunicera med satelliter för över en vecka medan rymdfarkoster var i omloppsbana. Plus, att företaget hade gjort något olagligt tester med väderballonger och annan utrustning innan lanseringen. FCC är ansvarig för att tillåta alla av dessa förfaranden, men hade inte godkänt Svärm för att göra dem.

En Svärm 1/4U SpaceBEE satelliter.

Foto: Courtesy of Swarm

Tillsammans med att betala ett enormt fina, Svärm har kommit överens om att skicka in rapporter till FCC innan varje satellite launch den vill göra under de kommande tre åren. Dessa rapporter måste innehålla all information om lanseringen fordon som kommer att bära satelliter, tid och plats för starten, och kontaktuppgifter för den som är samordnande lanseringen. Och Svärm har att göra detta en hel del, också. Rapporter måste lämnas inom fem dagar från Svärm köpa en tur på en raket, eller inom 45 dagar efter flygningen. Ytterligare rapporter som ska lämnas in när de satelliter som skickas till integreras på raketen, när satelliterna är faktiskt integrerade, och runt den tid lanseringen är tänkt att äga rum.

Inom de kommande två månaderna, Svärm måste också skapa sin egen “compliance plan” och utse en compliance officer för att se till att företaget följer alla de regler som omger en satellit-lanseringen. Detta innebär att utforma tydliga rutiner och checklistor som alla anställda måste följa för att bekräfta att FCC: s krav för tillståndsgivning är uppfyllda.

FCC-Kommissionär Michael O’Rielly sade FCC och Svärm hade kommit till ett annat avtal som tidigare, men en del inom myndigheten anses vara den lösning för låg och i slutändan tog den inte. Förhandlingarna måste återupptas igen för att nå det slutliga avtalet. Och nu, Svärm säger att det kommer att uppfylla alla villkor. “Vi godtar beslut av FCC-som avspeglas i dess samtycke dekret och uppskatta FCC: s fortsatta stöd för Svärm uppdrag,” Sara Spangelo, Svärm VD och grundare, sade i ett uttalande till The Verge.

“den negativa pressen är troligt att förhindra detta företag och andra från att försöka göra det igen.”

I framtiden, FCC säger att det kommer att granska Svärm s starta program från fall till fall. Men det verkar sannolikt att bolaget kommer att få licenser i framtiden. Faktum är att den byrå som redan har godkänts lanseringen av tre ytterligare Svärm satelliter, som framgångsrikt flög till rymden på toppen av en SpaceX Falcon 9-raket i början av December. Och FCC säger att det sedan januari händelsen, Svärm har inte engagerat sig i någon ytterligare obehörig satellit-aktivitet.

Dagens uppgörelse kan fungera som ett effektivt avskräckande för andra satellit-operatörer, särskilt nystartade företag, som kan tänka sig att driva satelliter utan en licens. Att behöva göra ännu mer pappersarbete för att gå till rymden skulle kunna minska effektiviteten, och böter på nästan $1 miljon är inte en liten mängd, även för företag som används för att hantera astronomiska summor pengar. Men kostnaden för att deras rykte kan vara ännu mer effektivt än att blåsa till deras bankkonto. “Storleken på straffavgiften är förmodligen inte tillräckligt stor för att avskräcka framtida beteende, men den negativa pressen är troligt att förhindra detta företag och andra från att försöka göra det igen,” O’Rielly sade i ett uttalande.

Och för att förstärka dess allvar, FCC också skickat ut en rådgivande i April, varning för andra satellit operatörer inte att göra vad Svärm gjorde annars skulle de också drabbas av konsekvenserna.

“Vi kommer att aggressivt hävda FCC: s krav att företagen söker FCC: s godkännande innan driftsättning och löpande kommunikation satelliter och markstationer,” Rosemary Harold, Chef för FCC: s Verkställighet Bureau, sade i ett uttalande. “Dessa viktiga skyldigheter att skydda andra aktörer mot radio för störningar och kollisioner, att göra plats till en säkrare plats för att fungera.”