FCC-slams ruimtevaart bedrijf met $900,000 boete wegens illegale satellite launch

0
17

Ruimte opstarten Zwerm Technologieën die gelanceerd vier kleine satellieten zonder goedkeuring van de regering eerder dit jaar, heeft ingestemd met het betalen van $900,000 aan de AMERIKAANSE Schatkist voor de ongeautoriseerde vlucht. De boete is een onderdeel van een schikking met de Federale Communicatie Commissie, die onderzoek naar het incident. Het bedrijf zal ook moeten voldoen aan een “strikte naleving van plan” en dienen extra documentatie van de FCC wanneer het hoopt te lanceren meer satellieten in de toekomst.

Zwerm Technologieën is een vrij nieuwe speler in de ruimte veld, met de hoop om uiteindelijk het verzenden van maximaal 100 satellieten in een baan om de beam global internet dekking in de Aarde voor de aangesloten apparaten. Op 12 januari lanceert het bedrijf de eerste satellieten op een Indiase PSLV raket, vier kleine apparaten die bekend staat als de SpaceBEEs. Al snel ontstond na de lancering dat de Zwerm had geweigerd een licentie voor de satellieten door de FCC, die verantwoordelijk is voor de aanwijzing van die radiofrequenties AMERIKAANSE bedrijven kunnen gebruiken om te communiceren met hun ruimteschip. Het agentschap was bang dat de SpaceBEEs waren te klein en zou het moeilijk zijn om de baan van de Aarde, waardoor het moeilijk te weten of ze kunnen botsen met andere satellieten.

onderdeel van een schikking met de amerikaanse Federal Communications Commission

In Maart, de FCC een onderzoek begonnen naar het incident. Het bureau heeft geconstateerd dat niet alleen had Zwerm gelanceerd zonder een licentie, maar het had ook illegaal gebruikt begane communicatie stations in Georgië om te communiceren met de satellieten voor meer dan een week, terwijl het ruimteschip werden in een baan. Plus, het bedrijf had gedaan wat de onrechtmatige tests met weerballonnen en andere apparatuur voor de lancering. De FCC is verantwoordelijk voor het autoriseren van al deze procedures, maar had niet goedgekeurd Zwerm te doen.

Een van de Zwerm ‘ s 1/4U SpaceBEE satellieten.

Foto: met Dank aan Zwerm

Samen met het betalen van een enorme boete, Zwerm is overeengekomen rapporten in te dienen bij de FCC voor elk satelliet te lanceren wil maken voor de komende drie jaar. Deze verslagen moeten alle details over de lancering van het voertuig die zal voeren van de satellieten, het tijdstip en de locatie van de lancering, en contact informatie voor wie is de coördinatie van de lancering. En Zwerm heeft om dit veel te doen, ook. Rapporten dienen ingediend te worden binnen de vijf dagen van de Zwerm de aankoop van een ritje op een raket, of binnen 45 dagen na de vlucht. Aanvullende rapporten die moet worden ingediend wanneer de satellieten worden geleverd om te worden geïntegreerd op de raket, wanneer de satellieten ook daadwerkelijk worden geïntegreerd, en rond de tijd dat de lancering wordt verondersteld plaats te vinden.

Binnen de komende twee maanden, Zwerm brengt ook zijn eigen “compliance plan” en het aanstellen van een compliance officer zorg je ervoor dat de onderneming voldoet aan alle regelgeving rondom een satelliet te lanceren. Dit houdt in het vervaardigen van duidelijk omschreven procedures en checklists die elke medewerker moet volgen om te bevestigen dat de FCC de licentie-eisen wordt voldaan.

FCC-Commissaris Michael O’Rielly zei de FCC en de Zwerm was gekomen om een andere overeenkomst al eerder, maar wat binnen het agentschap beschouwd als de nederzetting te laag en uiteindelijk afgewezen. De onderhandelingen moesten hervatten om dit te bereiken definitieve overeenkomst. En nu, Zwerm zegt dat het zal voldoen aan alle voorwaarden. “We aanvaarden de beslissing van de FCC-zoals blijkt uit het instemmingsbesluit en genieten van de FCC-de voortdurende steun voor de Zwerm is de missie,” Sara Spangelo, Zwerm is CEO en mede-oprichter, zei in een verklaring aan De Rand.

“de negatieve pers is waarschijnlijk om te voorkomen dat dit bedrijf en anderen probeert om dit te doen weer.”

In de toekomst, de FCC zegt review Zwerm lancering van toepassingen op een case-by-case basis. Maar het lijkt waarschijnlijk dat het bedrijf krijgt licenties in de toekomst. In feite, het agentschap al ingestemd met de lancering van drie extra Zwerm satellieten, die met succes vloog naar de ruimte op de top van een SpaceX Falcon 9 raket in het begin van December. En de FCC zegt dat sinds januari incident, Zwerm is niet betrokken in de verdere ongeoorloofde satelliet-activiteit.

De schikking van vandaag kan dienen als een effectief afschrikmiddel voor andere operatoren van satellieten, in het bijzonder startende bedrijven, die overwegen de lancering van satellieten zonder een licentie. Met nog meer papierwerk te gaan om ruimte te kunnen afnemen van de efficiëntie, en een boete van bijna $1 miljoen euro is geen klein bedrag, zelfs voor bedrijven die omgaan met astronomische sommen geld. Maar de kosten van hun publieke reputatie kan nog effectiever dan de klap op hun bankrekening. “De grootte van de opgelegde straf is waarschijnlijk niet belangrijk genoeg om het ontmoedigen van toekomstig gedrag, maar de negatieve pers is waarschijnlijk om te voorkomen dat dit bedrijf en anderen een poging te doen dit weer,” O’Rielly zei in een verklaring.

En in het versterken van de ernst van de FCC stuurde ook een advies in April, waarschuwing andere satelliet operators niet te doen wat Zwerm gedaan, of anders zouden zij ook last hebben gevolgen.

“We zullen streng handhaven van de FCC-vereisten die bedrijven zoeken FCC-machtiging voorafgaand aan de implementatie en operationele communicatie satellieten en de aarde stations,” Rozemarijn Harold, Chief van de FCC-de Handhaving Bureau, zei in een verklaring. “Deze belangrijke verplichtingen bescherming van andere operators tegen radio-interferentie en botsingen, waardoor de ruimte een veiliger plek om te werken.”