Google Chrome Canvas är en praktisk webbapp för snabb doodles

0
21

Google har i tysthet släppt en progressiv web app som heter Chrome Duk som gör att du kan göra snabba doodles som automatiskt sparar ditt Google-konto, via Chrome Förpackning. Det innebär att du kan bara skriva i “duk.apps.chrome” i en Chrome-webbläsaren på vilken dator som helst, och dra upp en grundläggande ritning app utan att behöva ladda ner något program eller program. Chrome Duk dök först upp som en app i en nyligen Chrome OS Dev build, men den finns nu på alla webbläsare som har stöd WebAssembly, precis som i Firefox.

Appens funktioner är ganska enkelt för nu, med en grundläggande verktygsfältet består av penna, en penna, markör, krita och sudd verktyg, förutom att en färgpalett. Du kan exportera din ritning som en PNG-fil när du är klar, eller dra upp samma ritning på din telefon, och vice versa. För att installera appen på din chrome-enhet, tryck bara på den tre-dot-knappen och klicka “installera Canvas”, och det kommer att dyka upp som en palett ikon på Chrome OS launcher. Det kommer också att be dig att lägga till Chrome Duk om du använder webbplatsen från din Android-telefon.