League of Legends’ K-pop-hit kommer att VR-spel Slå Saber

0
17

Populära e-sport League of Legends är oväntat rubrik till VR — i form av sin viral koreanska pop-singel ny rytm spel Slå Sabel. VR-spel är att få “POP/STARS” av K/DA-en låt du kan utföra som en del träning och en del ljussabel Dance Dance Revolution.

Det är en osannolik mix av två spel som kan ta lite tid att förklara. Först ut, hit med låten “POP/STARS”, som har fyra av Ligans farligaste kvinnor mördare, skapade rubriker förra månaden för att vara en udda blandning av catchy K-pop, augmented reality, och att kvinnor är badasses. Många konstnärer, några som har sagt att de inte spelar League och visste inte vad K/DA var utan helt enkelt gillade de estetiska, tog sitt stift för att rita den nyuppfunna K-pop band över hela internet.

Slå Sabel var gjort av en tjeckisk-baserade indie-studio som heter Beat Spel. Spelet har stöd för Windows och PlayStation VR. Som K/i DA, det är på samma sätt ökat i popularitet under den senaste månaden, som det formellt kom ut den 20 November.

Intressant nog Slå Saber ursprungligen kom ut med ett mycket begränsat urval av låtar, de flesta med namn som få hade hört talas om. Det är lagt till fler titlar över tid, men den riktiga dragningen kommer från en fläkt inbyggd level editor som låter dig lägga till en låt till en eu-gemensam databas.

Bild: Slå Saber

Fans är långt före officiell partnerskap om — en fanmade version av “POP/STARS” på Beat Saber publicerades den 6 November till YouTube, bara tre dagar efter League: s moderbolag Riot Games släppte låten. Låten är märkta Expert, vilket innebär att nybörjare-nivå fans av K/DA kommer att ha en tuff tid att arbeta sig upp. Skillnaden är att Riot ‘ s officiella Slå Saber nivå är berikad med färgerna på K/DA och funktioner som är unika grafik, inklusive noter av låten som är formade som klorna på en viss League assassin. Och den officiella versionen är tillgänglig på varje svårighetsgrad.

När jag frågade om idén till samarbetet kom från fansen, sade företaget, “Riot började prata med Beat Spel medan POP/STARS var fortfarande i produktion,” och tillade att fanmade Slå Saber nivå bara “har bekräftat att vi hade varit på rätt väg.”