Google höjer G Suite priser: från Grundläggande till $6 en månad per användare, företag till $12 i månaden

0
35

Noll

Google är att höja priserna för sina G Suite Grundläggande och G Business productivity Suite sviter för första gången någonsin.

Se det nu: G Suite Grundläggande och affärsplaner

G-Sviten, som konkurrerar direkt med Microsoft Office 365, är att höja sina priser för första gången. G Suite Basic kommer att höja priserna från 5 usd per användare och månad till $6. G Suite Företag kommer att gå från $10 per användare och månad till $12. Enligt Google, G Suite Enterprise, som körs $25 per användare i månaden, inte påverkas av prishöjningen.

Se det nu: Office 365 affärsplaner

Konkurrens, prissättning flyttar är i linje med Office 365, men sinne för detaljer när det gäller funktioner. Microsofts Office 365 Business Essentials är $5 per användare i månaden med en årlig engagemang med Office 365 För Företag på $8.25 en månad och Office 365 Business Premium på $12,50 per månad med samma villkor. Dessa planer är små affärsmässiga.

Microsoft planer skiljer sig på appar som erbjuds samt lagring.

Se det nu: Office 365 Enterprise

Under tiden, Office 365 Enterprise E3 och E5 är $20 per användare en månad till $35, respektive. Microsoft har höjt priserna på fristående Kontor för att prod kunder att flytta till molnet. Microsoft fokuserar också på att erbjuda Office 365 med mobilitet och säkerhet enligt en plan som kallas Microsoft 365.

Generellt, G Suite prissättning är lite lättare att följa. G Suite prishöjningar är globala och går i kraft den 2 April. Google hävdar att den har tredubblats i värde levereras i G Suite via artificiell intelligens, mötes-och verktyg och andra funktioner och appar.

g-suite-timeline.png

Några saker att notera:

Kunder på en årlig kontrakt kommer att få en ny prissättning när G-Sviten förlängs.
Priserna gäller globalt med lokala marknaden justeringar för vissa regioner.
Nuvarande avtal kommer att hedras.
Kunder som G Suite-licens via en återförsäljare kommer att få höra direkt från dem som Google partner.

Avsedda för illustration, ett litet företag med 5 användare av G Suite kommer att se de årliga kostnaderna går från $300 till $360. Ett företag med 100 användare på G Suite kommer att se de årliga kostnaderna att gå från $12,000 till $14,400.

Det finns fyra miljoner företag på G Svit.

I isolering, G Suite pris-till-värde argument som är vettigt. Men teknik priserna är krypande högre på grund av allt från lagring priser till komponenter till handelskrig. För ett företag, det ger upp. Googles G Suite flytta kan också tyda på att molnleverantörer har pricing power i vissa områden.

För Google, G Suite priset ökar väsentligt skulle kunna lägga upp. G Suite beräknas till hälften av Google cloud intäkter.

Här är några grundfärger faktor i G Suite ökar och alternativ jämfört med Office 365.

Affiliate avslöjande: ZDNet tjänar provision från de produkter och tjänster som presenteras på denna sida.

Relaterade resurser:

ZDNet: IT-verktyg och kalkylatorer, redo för nedladdning
TechRepublic: Hur att välja rätt G Suite version för ditt företag

TechPro Forskning:

Kostnaden jämförelse kalkylator: G Svit mot Office 365, Google Apps vs. Office 365: En side-by-side-analys Kostnad jämfört med de verktyg: Google Apps vs. Office 365

Relaterade Ämnen:

Samarbete

Digital Omvandling

Datacenter

CXO

Innovation

Förvaring

0