Met grote snelheid komt grote verantwoordelijkheid: software testen is nu een continue race

0
31

Continuous integration en continuous delivery is het geven van ons software-updates elke dag in vele gevallen. Een recente enquête van 500 IT-managers vindt 58% van de ondernemingen de implementatie van een nieuw te bouwen dagelijks, en 26% ten minste elk uur. Dat is de reden waarom Agile en DevOps zo belangrijk. Met grote snelheid komt grote verantwoordelijkheid. Een constante stroom van software moet voortdurende kwaliteitsbewaking. Om ervoor te zorgen dingen zijn functioneren zoals ze moeten, organisaties wenden zich tot continue testen.

keyboard-photo-by-joe-mckendrick.jpg

Foto:Joe McKendrick

Dat is de afhaal van het onderzoek, uitgebracht door Capgemini en Sogeti, in samenwerking met een Broadcom. Continu testen, het proces van een snelle en efficiënte validatie van software releases in agile ontwikkelingen sterk geautomatiseerde tests, is het verkrijgen van grond in grote ondernemingen met bijna een derde van de IT-managers (32%), waarin staat dat hun IT-afdelingen hadden “volledig omarmd continu testen.”

Hoewel het misschien lijkt het duidelijk dat het continue testen vereist een grote mate van automatisering, de studie vond ook dat de automatisering was alleen worden gebruikt voor het uitvoeren van 24% van de testcases, 24% van de end-to-end business scenario ‘ s, en voor het genereren van 25% van de vereiste testen. Meer dan een derde (36%) zei dat de meeste van hun tijd voor het testen is momenteel besteed aan het zoeken, beheren, onderhouden en het genereren van test data. .

Kunstmatige intelligentie aan de redding? AI kan inschakelen smart test orkestratie. Terwijl het niet duidelijk hoe diep de AI was in dienst bij de huidige continue testen cycli, ten minste 28% van de leidinggevenden zegt dat het van plan is in te voeren AI voor het beheren van het proces. “Met de toevoeging van machine learning mogelijkheden, systemen zal in staat zijn om automatisch te bepalen in de tests die nodig zijn in de release en productie cycli,” het onderzoek van de auteurs verklaren.

Tot slot nog een belangrijk stuk van het continu testen uitdaging is zorgen dat het proces zo transparant mogelijk te zijn.Onder de ondervraagde managers, 35% geïdentificeerde een “volledige audit trail van het testen van activiteiten” en een “geconsolideerde test en release pijplijn” als de meest belangrijke test orchestration mogelijkheden. Een andere 32% wees naar een behoefte aan een “single-plaats voor cross-team collaboration” en “continue levering zichtbaarheid van de pipeline.”

De Capgemini-auteurs de volgende aanbevelingen om succesvol continu testen:

Creatieve zichtbaarheid van de kwaliteit van processen door het implementeren van aangepaste QA dashboards over CI/CD pijpleidingen.Stel geautomatiseerde testen cycli, te detecteren afwijkingen in een vroeg stadium in de levenscyclus.Leverage AI en machine learning optimaliseren van test cycli. Het automatiseren van de self-provisioning van testgegevens.

Verwante Onderwerpen:

HET Prioriteiten

Cloud

Big Data Analytics

Innovatie

Tech en Werk

Samenwerking