Een blik op Windows Defender Toepassing Guard extensie voor Firefox en Chrome

0
24

door Martin Brinkmann op 17 Maart 2019 in Firefox, Google Chrome – Geen reacties

Microsoft heeft de extensie van Windows Defender Toepassing Guard voor Google Chrome en Mozilla Firefox onlangs.

Windows Defender Toepassing Guard is een beveiliging functie die is ontworpen om het laden van niet-vertrouwde sites en diensten in een lichtgewicht virtuele machine. Het vereist een Windows-10 Professional of Enterprise op het moment van schrijven, en werkt in stand-alone en Enterprise-managed modi. Het vereist minimaal Windows-10 versie 1803.

De nieuwe browser-extensie brengt Toepassing Guard functionaliteit aan de derde-partij browsers Google Chrome en Mozilla Firefox.

Windows Defender Toepassing Guard uitbreiding

application guard extension firefox chrome

De installatie is iets ingewikkelder dan het installeren van een andere browser extensie. De belangrijkste reden hiervoor is dat je nodig hebt om ervoor te zorgen dat de Toepassing Guard is ingeschakeld als een functie op het apparaat, en dat je de installatie van de Microsoft Store companion app.

Met andere woorden: u mogelijk moet installeren drie verschillende toepassingen voordat u er gebruik van kan maken.

De volgende stappen zijn nodig:

  1. Schakel Windows Defender Toepassing Beschermkap op het apparaat als het niet brandt al. Zorg ervoor dat het systeem voldoet aan de vereisten voor hardware en software.
  2. Het installeren van de Windows Defender Toepassing Guard companion-applicatie van de Microsoft Store.
  3. Het installeren van de Google Chrome-extensie of de Mozilla-Firefox add-on.
  4. Enterprise-alleen: Definiëren netwerk isolatie-instellingen om een lijst van vertrouwde sites die u met google Chrome of Firefox.
  5. Start het apparaat opnieuw op.

Het gebruik van de extensie

windows defender application guard extension

De uitbreiding hoogtepunten als aan alle eisen wordt voldaan na de installatie. U ziet drie groene lampjes geven dat het apparaat compatibel is, dat de companion app is geïnstalleerd en dat de Toepassing Guard is ingeschakeld.

Hoe de extensie wordt gebruikt, hangt grotendeels af van de Windows-editie 10.

Opmerking: U mogelijk wilt uitschakelen diagnostische gegevens verzamelen die standaard is ingeschakeld. Klik gewoon op de uitbreiding pictogram en schakelen “Toestaan dat Microsoft voor het verzamelen van diagnostische gegevens” te doen.

De modus stand-alone

Windows 10 gebruikers van Pro-en Enterprise-gebruikers die kiezen voor de modus stand-alone erg weinig van de uitbreiding, omdat het niet werkt automatisch in de modus.

Alles wat je kunt doen, echt, is op de uitbreiding pictogram en daar op de “Nieuwe toepassing guard venster” knop om te beginnen met een nieuwe Toepassing Guard exemplaar van Microsoft Rand.

Comfortabeler dan met de lancering Toepassing Guard exemplaren van Microsoft Rand handmatig, maar niet veel en waarschijnlijk niet de moeite waard de moeite van het installeren van de extensie en de Microsoft Store applicatie.

Enterprise-managed mode

Enterprise-beheerders hebben het extra configuratie opties voor het automatiseren van de ervaring. Alles wat nodig is om het netwerk isolatie instellingen; deze bepalen vertrouwde sites, bijvoorbeeld met een bereik van IP-adres, dat de gebruikers toegang hebben tot het gebruik van de derde-partij browsers de extensie is geïnstalleerd.

Een site niet vertrouwen lijst wordt automatisch doorgestuurd naar de Microsoft Rand van de Toepassing Guard exemplaar.

Wanneer gebruikers naar een website, de uitbreiding controleert de URL van de hand van een lijst van vertrouwde websites gedefinieerd door enterprise-beheerders. Als de site is vastgesteld dat niet-vertrouwde, wordt de gebruiker omgeleid naar een afgelegen Microsoft Rand van de sessie. In de geïsoleerde Microsoft Rand van de sessie, de gebruiker kan vrijelijk navigeren op een site die niet expliciet is gedefinieerd als het vertrouwen van hun organisatie zonder enig risico voor de rest van het systeem.

Microsoft is van plan om uit te breiden de functionaliteit door het laden van een vertrouwde websites geopend in de Toepassing Guard bijvoorbeeld in de derde-partij browser.

Met onze komende dynamische schakelfunctie, als de gebruiker probeert om te gaan naar een vertrouwde site, terwijl in een geïsoleerde Microsoft Rand van de sessie van de gebruiker is genomen terug naar de standaard browser.

Slotwoord

De Windows Defender Toepassing Guard extensie is een handige browser extensie voor Enterprise omgevingen waarin ondersteunde third-party browsers zijn toegestaan. Het lijkt minder waarschijnlijk dat het een veel tractie op Pro-apparaten, vanwege de beperkingen.

Nu U: maakt u gebruik van de Toepassing Guard of andere surfen virtualisatie diensten?