Holländska hacker som DDoSed BBC och Yahoo News får inte fängelse

0
26
istock000042637374large.jpg

Pixelated acronym DDoS tillverkad av kuber, mosaik mönster

Timur Arbaev

En holländsk hacker som lanserade DDoS-attacker mot hög profil sajter som BBC och Yahoo News, och också försökt att pressa många andra företag, fick inga fängelse för sina handlingar.

På tal i en domstol i Haag, Nederländerna tidigare denna månad, en 20-årig man visade ånger i domstol, tas upp till sitt brott, som han begått som en mindre, och bad om ursäkt för sina handlingar.

Hackaren fick 120 timmar av gemenskapens stöd och 377 dagar av ungdomsfängelse. Han fick inte någon fängelse tid som en del av sitt straff ansågs tid och blev fri på en 360-dagars villkorlig frigivning enligt han inte bryter mot någon annan lag.

S. var en Mirai botnet operatör

Enligt kraftigt censurerat domstolen handlingar som erhållits av ZDNet, hackare lyckades en DDoS-botnät som han byggt med hjälp av den Mirai IoT malware. Uppskattningar om storleken av botnät varierade från 2,697 bots (eu-dokument) till 10 000 robotar (sociala medier).

Domstolen identifierade handlingar hacker bara som S. och inte reveall namnen på någon av hans mål. Men enligt en Haagsche Courant journalist närvarande på en 21 februari domstol, några av de webbplatser som drabbats av S. vrede ingår BBC, Yahoo News, e-handel jätte Zalando, och flera Bitcoin utbyte och spel webbplatser.

Myndigheterna säger att i vissa fall, S. också kontaktat företag för att be om Bitcoin lösensummor för att stoppa attackerna. Ett sådant exempel är cryptocurrency utbyte Moneypot, som på den tiden publicerades en av S. s ransom anteckningar.

Dessa attacker har hänt började runt oktober 2016 och stannade ett år senare i oktober 2017, när utredare greps den misstänkte.

Bevis från beslagtagen utrustning ingår Skype loggar med utförliga uppgifter om samtal med två medaktörer, en som heter Chris och en annan misstänkt från Kroatien.

Samtal ingår fraser som “det är[sic] ner och skickade e-post” och “skickat detta,” med en kopia av e-postmeddelandet S. hade skickat.

S. gjorde ungefär $150,000

Utredarna hävdar att S. gjort ungefär $150 000 i Bitcoin från hans attacker och efterföljande kräver lösen.

Tal i domstol i februari 21 hörsel, S. berättade för domaren att han började sin DDoS spree eftersom hans föräldrar inte kunde ge honom pengar på grund av att deras ekonomiska situation och efter att lära sig att skaparen av Mirai IoT malware gjorde $100,000 från ett liknande system. Han började använda botnät snart efter dess källkod släpptes på nätet.

Han sade också att han först började att hacka runt 13-14, även innan du genomför Mirai-stöd DDoS-attacker.

Förutom att bekänna och be om ursäkt för sina brott, S. berättade för domaren att han är nu involverad i cryptocurrency gruv-och spekulation, som domaren svarade att hans nya yrke är farligt och att “du kommer att behöva pengar snart igen.”

Åtal frågade för ett mycket hårdare straff, med ett 24-månaders fängelse vistelse och som S. betala €12,000 (värda$13 500) i skadestånd till några av offren.

Flera källor inom industrin som talade med ZDNet säger att S. är en av de hackers som ingår i en lista över topp sakernas internet hackare och botnät operatörer sammanställs av NewSky Trygghet förra året. Vi har valt att inte inkludera hacker smeknamn så det var spekulationer om att vi inte kunde verifiera.

Relaterade skadliga program och it-brottslighet täckning:

Skadliga Counter-Strike 1.6 servrar som används för noll-dagar för att infektera användarna med malwareAlmost 150 miljoner användare påverkas av nya SimBad Android adwareWordPress shopping platser under attackChinese hacka gruppen bakdörrar produkter från tre Asiatiska spelbolag’100 unika utnyttjar och räkna” för senaste WinRAR säkerhet bugPirate Bay malware begraver olägenhet program buntar i ett enda på Hur Fn hjälper till att bekämpa den globala it-relaterad brottslighet TechRepublicGoogle blockerade 2,3 miljarder dåliga annonser 2018 CNET

Relaterade Ämnen:

Säkerhet-TV

Hantering Av Data

CXO

Datacenter