Med stor hastighet stort ansvar: software testing nu en ständig kapplöpning

0
36

Continuous integration och continuous delivery är att ge oss uppdateringar varje dag i många fall. En nyligen genomförd undersökning av 500 IT-chefer anser 58 procent av de företag som distribuerar en ny bygga dagligen, och 26% minst varje timme. Det är därför Smidig och DevOps är så viktigt. Med stor hastighet kommer stort ansvar. En ständig ström av programvara behöver ständig kvalitetssäkring. För att se till att saker fungerar som de ska, organisationer vänder sig till kontinuerliga tester.

keyboard-photo-by-joe-mckendrick.jpg

Foto:Joe McKendrick

Det är det take away från undersökningen, som släpptes av Capgemini och Sogeti, i samarbete med Broadcom. Kontinuerliga tester, den process av snabb och effektiv validering av programvara utgivning i agile utveckling genom högt automatiserade tester, är på frammarsch i stora företag, med nära en tredjedel av cheferna (32%) anger att deras IT-avdelningar hade “fullt ut anammat kontinuerliga tester.”

Medan det kan tyckas självklart att kontinuerliga tester kräver en hög grad av automatisering, studien fann också att automatisering var bara att användas till att utföra 24% av testfall, 24% av end-to-end scenarier, och för att generera 25% av de test data. Mer än en tredjedel (36%) säger att de flesta av deras test är för närvarande letande, vd, upprätthålla och skapa testdata. .

Artificiell intelligens till undsättning? AI kan aktivera smarta test orkestrering. Även om det inte var klart hur djupt AI var anställd i nuvarande kontinuerlig testning cykler, minst 28% av cheferna säger att de har för avsikt att införa AI för att hantera processen. “Med tillägg av maskininlärning funktioner, system kommer automatiskt kunna bestämma de tester som krävs i frisättning och produktion cykler,” enkäten, förklarar författarna.

Slutligen, en annan viktig del av den kontinuerliga tester utmaning är att hålla processen så transparent som möjligt.Bland de tillfrågade befattningshavare, 35% identifierat en “komplett verifieringskedja av testning” och “koncernens testa och släppa pipeline” som det viktigaste testet orkestrering kapacitet. Ytterligare 32% pekade på behovet av en “single-plats för gränsöverskridande samarbete i team” och “continuous delivery pipeline synlighet.”

Den Capgemini författarna gör följande rekommendationer för att möjliggöra framgångsrik kontinuerliga tester:

Kreativa synlighet av kvalitet processer genom att genomföra skräddarsydda QA instrumentpaneler i hela CI/CD rörledningarna.Sätta upp automatiserade tester cykler, för att upptäcka fel tidigt i livscykeln.Utnyttja AI och maskininlärning för att optimera testcykler. Automatisera själv proviantering av testdata.

Relaterade Ämnen:

DET Prioriteringar

Cloud

Big Data Analytics

Innovation

Tech och Arbete

Samarbete