Nederlandse hacker die DDoSed de BBC en Yahoo News krijgt geen gevangenisstraf

0
29
istock000042637374large.jpg

Korrelig acronym DDoS gemaakt van blokjes, mozaïek patroon

Timur Arbaev

Een nederlandse hacker die gelanceerd DDoS-aanvallen tegen high-profile sites zoals de BBC en Yahoo News, en ook geprobeerd af te persen vele andere bedrijven, kreeg geen gevangenisstraf voor zijn daden.

Het spreken in een rechtbank in den Haag eerder deze maand, een 20-jarige man toonde berouw voor de rechtbank, toegelaten tot zijn misdaden, die hij zich als een kleine, en bood zijn excuses aan voor zijn daden.

De hacker kreeg 120 uur van de gemeenschap te ondersteunen en 377 dagen van de jeugdgevangenis. Hij ging niet in elke gevangenis de tijd als een deel van zijn straf werd beschouwd als de tijd die besteed en in vrijheid gesteld op 360 dagen voorwaardelijke invrijheidstelling ingevolge hij niet breken enige andere wetten.

S. was een Mirai botnet operator

Volgens de zwaar bewerkte documenten van de rekenkamer verkregen door ZDNet, de hacker erin geslaagd een DDoS-botnet, dat hij gebouwd met behulp van de Mirai IoT malware. Schattingen van de grootte van de botnets varieerde van 2,697 bots (hof docs) 10.000 bots (sociale media).

Documenten van de rekenkamer vastgesteld dat de hacker alleen als S. en niet reveall de naam van een van zijn doelen. Echter, volgens een van de Haagsche Courant journalist aanwezig op 21 februari rechtbank, een aantal van de websites die last hadden van S. ‘ s wrath opgenomen van de BBC, Yahoo News, e-commerce gigant Zalando en diverse Bitcoin exchanges en goksites.

De autoriteiten zeggen dat in sommige gevallen, S. ook contact opgenomen met bedrijven vragen voor Bitcoin losgeld om de aanvallen te stoppen. Een voorbeeld hiervan is het cryptocurrency exchange Moneypot, die, op het moment, gepubliceerd één van S. ‘ s ransom notes.

Deze aanvallen gebeurde begon rond oktober 2016 en stopte een jaar later, in oktober 2017, wanneer onderzoekers arresteerde de verdachte.

Bewijs van in beslag genomen apparatuur opgenomen Skype logs detaillering gesprekken met twee mede-samenzweerders, één met de naam Chris en de andere verdachte van Kroatië.

Gesprekken opgenomen zinnen zoals “het zijn[sic] naar beneden en verzonden e-mail” en “verzonden”, met een kopie van de e-mail S. had gestuurd.

S. maakte ongeveer $150,000

Onderzoekers beweren dat S. gemaakt van ongeveer $150.000 in Bitcoin van zijn aanvallen en de daaropvolgende losgeld eisen.

Spreken in de rechtbank in een 21 februari gehoor, S. vertelde de rechter dat hij begon zijn DDoS-spree omdat zijn ouders konden hem niet geven van geld als gevolg van hun financiële situatie en na het leren dat de schepper van het Mirai IoT malware die 100.000 dollar van een soortgelijke regeling. Hij begon met het botnet al snel na de broncode werd uitgebracht online.

Hij zei ook dat hij voor het eerst begonnen met het hacken van rond de 13-14, zelfs voor het uitvoeren van de Mirai-ondersteund DDoS-aanvallen.

Naast belijden en zich te verontschuldigen voor zijn misdaden, S. vertelde de rechter dat hij nu betrokken is bij de cryptocurrency mijnbouw en speculaties, die door de rechter antwoordde dat zijn nieuwe beroep gevaarlijk is en dat “je moet geld snel weer.”

De vervolging gevraagd voor een veel zwaardere straf, met 24 maanden gevangenis blijven en dat S. betalen van €12.000 ($13,500) een schadevergoeding van enkele van de slachtoffers.

Meerdere bronnen in de industrie, die sprak met ZDNet zei dat S. is een van de hackers opgenomen in een lijst van de top IoT hackers en tegen botnet-exploitanten samengesteld door NewSky Beveiliging vorig jaar. We hebben gekozen voor het niet opnemen van de hacker op de nickname als deze werd gespeculeerd dat konden we niet onafhankelijk geverifieerd.

Gerelateerde malware en cybercriminaliteit dekking:

Schadelijke Counter-Strike 1.6 servers gebruikt zero-dagen te infecteren gebruikers met malwareAlmost 150 miljoen gebruikers beïnvloed door nieuwe SimBad Android adwareWordPress shopping sites onder attackChinese hacken van de groep backdoors producten van drie Aziatische gaming bedrijven’100 unieke exploits en tellen’ voor de laatste WinRAR veiligheid bugPirate Bay malware begraaft overlast programma bundelt in één klik de manier waarop de Verenigde Naties helpt bij het bestrijden van de wereldwijde cybercriminaliteit TechRepublicGoogle geblokkeerd 2,3 miljard slecht advertenties in 2018 CNET

Verwante Onderwerpen:

Beveiliging TV

Data Management

CXO

Datacenters