DevOps omformar karriärvägar samt metoder för företag

0
124

Varför är DevOps nu är så viktigt att programvara team och deras företag?

Låt oss räkna på olika sätt, säger Mark Avgiften, som är chef för strategi för leverans av programvara på Micro Fokus. Han nyligen delade med sig av sina synpunkter på det aktuella läget för leverans av programvara, som inkluderar följande:

“Tjockt, linjär-sekventiell utveckling och leverans av programvara metoder.” “Stora, sällan programversioner understödda av komplexa och manuella processer för att testa och distribuera programvara.””Alltför komplexa och tätt kopplade ansökan infrastruktur.””Synen på säkerhet, regelefterlevnad och prestanda som en efter-tanke och ett hinder för affärsverksamhet och innovation.”

conference-crowd-escalator-vmworld-joe-mckendrick-august-2017.jpg

Foto: Joe McKendrick

×

conference-crowd-escalator-vmworld-joe-mckendrick-august-2017.jpg

Dessa tungt vägande gamla metoder för leverans av programvara — skarpt avgränsade, och via vattenfall metoder — bara betyder “stora mängder av teknisk skuld och omarbetningar, som hämmar införandet av ny teknik, säger han.

Ange DevOps, som, som en disciplin, har varit på scen för nära ett decennium, men har rönt ett stort intresse under de senaste två åren. DevOps, som harmoniserar och automatiserar verksamheten utvecklare och drift team för att främja kontinuerlig integration och leverans”, som utgör en av de största IT-transformation initiativ av de senaste 30 åren,” Levy säger. I slutändan, ökningen av DevOps innebär betydande förändringar framåt i karriärvägar och kompetens i IT-chefer och professionella.

Fortfarande, trots alla hoopla över DevOps under de senaste åren, tillägger han, sann antagande “har varit långsammare än förväntat.” DevOps har visat sig som ett sätt att påskynda ett företags omvandling till digital”, men den konservativa typ av företag DET har många organisationer har stannat och väntar på tryck från koncernledningen att korsa DevOps chasm” Levy säger.

När DevOps är på plats, fortsätter han, det hjälper till att främja en kultur av ständiga förbättringar. Men han varnar för att “det inte finns några “silver bullets”, och kontinuerlig förbättring är inte linjär som det tenderar att följa en J-kurva. Tidiga och enkla segrar för att hjälpa till att bygga upp fart, men så småningom att det blir svårare och ganska ofta kommer du att se en tillbakagång.”

Fortfarande, Levy ser DevOps att accelerera under de kommande månaderna, som många DevOps pilot program ge vika för själva företaget verkligheten. “Fram tills nu, de flesta DevOps implementeringar i företaget var inriktat på team-nivå”, påpekar han. Gör språnget i företaget kommer nu att kräva “ett stort skifte i hur en organisation planerar, bygger, testar, pressmeddelanden, och hanterar ansökningar.” För att uppnå detta, Avgiften uppmanar DevOps förespråkare för “arbete genom tidiga regressioner som större framgång ligger framför oss. DevOps inte har ett slut statliga organisationer är alltid att optimera och förbättra experimentera och lärande.”

Utmaningen chefer ställs inför vid denna tid, säger han, är att utfärda DevOps principer inom hela företaget — särskilt de med stora, komplexa och äldre-ladin-system. En del av problemet är att det behövs mer DevOps kompetens för att driva saker och ting framåt. “En brist på kvalificerad utveckling, testning och leverans av personal innebär att manuella insatser kan inte skala, så många organisationer kämpar för att släppa program i en repeterbar och tillförlitligt sätt,” Levy påpekar. Automation kan hjälpa till att bana väg för större företag antagandet, som “kan förkorta den tid det tar att leverans ansökan uppdateringar samtidigt som man eliminerar säkerhetsproblem, förlust av data, och driftstopp i samband med dagens utbyggnad processer.”

Detta innebär en omprövning av hur IT-avdelningar och arbetsflöden är strukturerad. DevOps är att hjälpa till att “omdefiniera hur organisationer och grupper som är strukturerad, med automatisering för att omdefiniera de typer av kompetens och nya arbetstillfällen som behövs för att stödja utbyggnaden pipeline”, säger han. Ökad automatisering av programvara för leverans och utplacering flyttas många uppgifter. “Utbyggnaden pipeline är end-to-end process för att ta en idé och förmåga att leverera värde till kunden, så de flesta jobb som ger manuella tjänster i denna pipeline är främsta kandidaterna för automatisering,” tillägger han. “Medan vissa uppgifter inte kan automatiseras, de flesta kan och kommer att bli.”

Medan vissa uppgifter kan elimineras, nya uppgifter kommer fram. “Till exempel, en systemadministratör, måste lära sig att designa och utveckla automation politik och skript som stöder utbyggnaden pipeline, medan en kvalitetssäkring testingenjör börjar arbeta med utvecklare för att designa och leverera automatiserade test scripts”, säger Levy. “Utnyttja expertis av kompetensutveckling för att stödja automatisering av IT kommer att vara avgörande. Automation kommer att ersätta människor på rutin, codifiable uppgifter, men när problemlösning, anpassningsförmåga och kreativitet krävs, att människor fortfarande har fördel. Automation frigör värdefulla resurser, som kan fokusera på att skapa värde för kunden för verksamheten.”

Relaterade Ämnen:

Affärssystem

CXO

Trodde Ledarskap

Innovation

Tech och Arbete