Mozilla ønsker Apple at ændre brugernes iPhone annoncør-ID hver måned

0
21

Apple slår ned på de apps, der registrerer iPhone-brugere’ hvert tryk og stryg
iOS app udviklere har været at indfange, hvordan brugerne interagerer med skærme uden at få brugerens samtykke.

Mozilla har lanceret et andragende i dag for at få Apple til at rotere IDFA unik identifikator for iOS-brugere hver måned. Formålet med dette krav er at forhindre, at online-annoncører i at oprette profiler, der indeholder alt for meget information om iOS brugere.

IDFA står for “Identifikator For Annoncører” og er en per-enhedens unikke ID. Apps kørende på en enhed, der kan anmode om adgang til disse ID og relæ nummer til reklame sdk ‘ er/partnere, de bruger til at vise annoncer til deres brugere.

Som eksperter fra Ental, en mobil marketing firma forklare, “IDFAs tage placere cookies på mobile reklamer leveret til iOS-enheder, fordi cookies er problematisk i den mobile verden.”

IDFAs er forskellige fra UDIDs, der står for “unikke enheds-id’ erne,” der er faste og uforanderlige enheds-id ‘ erne.

Apple tilføjet support for IDFAs specielt til at erstatte UDIDs,, hvor mange apps var at indsamle alle slags lyssky grunde, så pervasive sporing af iOS-brugere.

Apple blokerer nu for apps på moderne iOS versioner fra at få adgang til UDID nummer, som nu betragtes som en følsom ID og adgang til det, er begrænset til Apple og et par udvalgte parter.

I stedet, app beslutningstagere, der har brug for en måde til at spore brugere til reklame/monetarisering formål opfordres til at bruge IDFA identifikator i stedet, som Apple giver brugerne mulighed for at ændre eller slukke, i tilfælde, hvor brugere ønsker at forhindre annonce tracking helt.kortkode

Mozilla: Apple skal ændre IDFAs automatisk

“De fleste mennesker ikke kender, der har overhovedet eksisterer, endsige at de skulle slå det fra,” sagde Ashley Boyd, VP Fortalervirksomhed, Mozilla Foundation, i forhold til brugernes mulighed for at deaktivere IDFA-id.

ios11-iphone8-settings-privacy-advertising-limit-ad-tracking-on.jpg

Billede: Apple

×

ios11-iphone8-settings-privacy-advertising-limit-ad-tracking-on.jpg

I dag, Boyd og Mozilla Foundation har startet en underskriftsindsamling for at skaffe underskrifter i et forsøg på at overbevise Apple om at gennemføre yderligere privacy-minded ændringer til IDFA-system.

Mozilla ønsker Apple at ændre IDFA for alle brugere hver måned automatisk. Ræsonnementet er, at dette vil beskytte privatlivets fred for iOS-brugere, som ikke ved, at de kan deaktivere eller ændre IDFA, når de ønskede.

“Vil du stadig få relevante annoncer – men det ville være sværere for virksomhederne at opbygge en profil om dig over tid,” Boyd sagde. “Hvis Æble gør denne ændring, men det vil ikke blot forbedre privatlivets fred for iPhones – det vil sende Silicon Valley på den besked, at brugerne ønsker virksomhederne at beskytte deres privatliv som standard,” Boyd tilføjet.

Brugere, der gerne vil hjælpe med at overbevise Apple i at tage endnu et skridt i retning af at forbedre privatlivets fred for iOS-brugere kan tilmelde Mozilla andragende her.

Apple

Apple hyrer top AI ekspert Ian Goodfellow fra Google

Apple hardware opdateringer er blevet kedeligt, og selskabet ved, at det

Apple reklamerer for et produkt, der rent faktisk virker godt

Apple-Kort: Tre fatale fejl, der hindrer, at usability (og så er der Goldman Sachs)

Maxed ud iMac vs. entry-level iMac Pro: Hvad er den bedste? (CNET)

Apple-Kort: Et cheat sheet (TechRepublic)

Relaterede Emner:

Apple

Sikkerhed-TV

Data Management

CXO

Datacentre