Hvad Zoom ‘ s IPO siger om video samarbejde plads

0
24

Hvordan Ballade har til formål at fremme digitalt samarbejde
John Underkoffler, grundlægger og CEO af Aflange Industrier, samtaler med ZDNet ‘ s Tonya Hall om nogle af erfaringerne fra MIT media lab, der blev bragt frem i oprettelsen af Ballade.

Zoom ‘ s børsintroduktion vil være en milepæl på mange fronter, men det vil for det meste være en anklage om en teknologi, kategori, der har gentagne gange skuffet over, ikke at være sky indfødte og i sidste ende forårsagede alt for mange møde-hovedpine.

For enhver, der ofte har møder med skærmdeling, stemme og video, Zoom ‘ s evne til at lande betalende kunder, samle en stærk følgende, og vokser hurtigt, er det ikke overraskende. Efter alt, Zoom-lige slags arbejder. Microsofts Skype til Virksomheden historisk set har været forfærdelig. Cisco WebEx er blevet bedre over tid, men kan være klodset. Du kan køre gennem hele Gartner Magic Quadrant for møde-teknologi og finde en brokke sig med de fleste af dem.

meeting-zoom-gartner-mq.png

×

møde-zoom-gartner-mq.png

Zoom er en måde at løse disse problemer. På ZDNet, vi bruger det til alt fra video produktion til team-møder. Det er praktisk. Som for de andre, vil jeg lade min seneste tweet på Skype for Business fortælle historien. Ja, jeg ved, at Microsoft Hold formodes at redde dagen, men jeg vil tro det, når jeg ser det.

Når du nu læse Zoom risikofaktorer, er det klart, at der er nogle store kanoner i den video samarbejde plads, men der er intet i nyere historie, der vil angive disse giganter vil få et samarbejde til højre. Tilføj det op, og Zoom har råderum til at hæve sin IPO pris interval til $33 $35.

Zoom opsummerer, hvorfor det er en succes i to afsnit. Her er en langsommelig grunden til, at Zoom er en succes:

Vi har en unik model, der kombinerer viral begejstring for vores platform med en flerstrenget go-to-market strategi for optimal effektivitet. Viral entusiasme begynder med vores brugere, som de oplever vores platform – det virker bare. Denne begejstring fortsætter som møde-deltagere er blevet betalt værter og som virksomheder i alle størrelser bliver vores kunder. Vores salgsindsats tragt dette viral efterspørgsel i ruter-til-marked, der er optimeret til den enkelte kunde mulighed for, som kan omfatte vores direkte salg kraft, online-kanal, forhandlere og strategiske partnere. Vores salgs-model giver os mulighed for effektivt at slå en enkelt ikke-betalende bruger til en fuld implementering. For det regnskabsår, der sluttede 31 januar 2019, og at 55% af vores 344 kunder, der bidrog med mere end $100.000 af indtægter i gang med mindst en gratis host før tilmelding. Disse 344 kunder bidraget 30% af indtægter i det regnskabsår, der sluttede 31 januar 2019.

Den korte version? Det virker bare.

Og den teknologi tilgang:

Vores arkitektur er video-for det første cloud-indfødte og optimeret til dynamisk proces og levere pålidelige, video i høj kvalitet på tværs af enheder. Vores tilgang til video er blevet væsentligt forskellige fra, at der træffes af andre, der har forsøgt at tilføje video til en aldrende, præ-eksisterende konferenceopkald eller chat-værktøj. Vi har udviklet en proprietær mms-router, der er optimeret til sky, der adskiller indhold, behandling, transport og blanding af vandløb. Vores globalt distribueret cloud arkitektur leverer en differentieret brugeroplevelse.

zoom-architecture.png

×

zoom-arkitektur.png

Ikke overraskende Zoom er rentable, fordi hvis folk ikke har til at rejse og er mere produktive virksomheder kan generere afkast på investeringer. Zoom historie ligner til Slap fortælling. I virkeligheden, når både virksomheder offentlige måske, at de vil fusionere.

For nu Zoom gør bare at svulme op. For det regnskabsår, der sluttede Jan. 31, Zoom rapporterede nettoresultat af $7.58 millioner på en omsætning på $330.5 mio. fra $151.5 millioner i regnskabsåret 2018.

Zoom fungerer på sine egne datacentre og byger til den offentlige cloud efter behov. Den teknologi tilgang er udpræget pragmatisk. Zoom betyder advarer om, at væksten kan aftage over tid, men selskabet er implementering af afprøvede og sande virksomhedens salg teknikker, der vil sandsynligvis kunne betale sig.

For det første, Zoom, der dækker alle de centrale kurspoint for virksomheder af alle størrelser.

zoom-pricing.png

×

zoom-pricing.png

Relaterede Emner:

Samarbejde

Digital Transformation

Datacentre

CXO

Innovation

Opbevaring