Hvorfor Qualcomm ‘ s tilbagevenden til iPhone er en stor sejr for Apple-kunder

0
28

Hvordan 5G vil påvirke markedets udbydere
Tonya Hall sidder med Ben Edmond, CEO og grundlægger af Connected2Fiber, for at diskutere, hvordan nye teknologier er at køre en genopfundet netværk.

I denne uge, efter år af åbne retssager, Apple og Qualcomm endelig besluttet at begrave stridsøksen, netop som de to kom ind i en ny fase af fortsat retssager i USA federal court.

Apple, efter at miste endnu en dom for patentkrænkelse i sin igangværende kamp med den trådløse teknologi virksomhed i sidste måned, var udsat for den meget reel mulighed for at importforbud. Forliget, som beskrevet af Apple, indeholder en seks-årig licensaftale på Qualcomm teknologier, med en to-årig option på at forlænge, samt en multi-år-chipsæt aftale om levering.

Så vidt jeg er bekymret, er der ikke kunne være en bedre mulige resultat for alle involverede. Den største vinder? Apple ‘ s kunder.

Mange af selskabets kunder, vil bevidne, at kvaliteten af Apples trådløse chipsæt i iPhone og iPad er faldet væsentligt, siden virksomheden skiftet helt over til Intel baseband-processorer i slutningen af 2018, med indførelsen af iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS-Maks.

Vil iPhone XE være Apples næste store ting?

Apple begyndte at flirte med Intel-chips i tiden omkring iPhone 7, i September 2016, hvor det havde udgivet to versioner af modellen — én for GSM-baseret LTE-netværk, såsom AT&T og T-Mobile, hvor der anvendes en Intel baseband processor, og en for Verizon, som anvendte en Qualcomm chipsæt i stedet for.

Den sidste gang, at Apple brugte Qualcomm i alle sine iOS-produkter var ved lanceringen af iPhone 6S, i September 2015.

Gennemløb benchmarks på de to chips har varieret betydeligt, og lab-baseret performance tests har oplyst, at Intel-processorer kan have faktisk været omkring det samme, eller endda hurtigere end deres Qualcomm kolleger på LTE-netværk.

Dog, mange brugere har klaget over den samlede LTE (og Wi-Fi) pålidelighed og signal styrke, især i nyere versioner af iOS. Meget af Qualcomm ‘ s sagsanlæg med Apple har været på software-relaterede patenter spørgsmål, og Apple har været hurtig til at foretage ændringer i deres stack til at fjerne disse overtrædelser — næsten helt sikkert på bekostning af pålidelighed og den virkelige verden ydeevne på iPhone og iPad.

Fremadrettet vil denne løsning har en række konsekvenser. For det første, hvis forliget indebærer, at software-patenter, der er omfattet af retssager, så er disse funktioner, codecs og andre optimeringer for trådløs forbindelse kan foldes tilbage til iOS, selv hvis det betyder, at disse kører strengt som software på toppen af Intel ‘ s baseband chips. Igen, ejere af den nuværende Apple-enheder, som går så langt tilbage som iPhone 7 eller muligvis endnu tidligere, kan drage fordel af dem — og Apple kunne rulle disse rettelser tilbage til iOS inden for få uger.

Relaterede Emner:

Apple