Rusland støtter lovforslag om at isolere Internet, fremme censur

0
29

Rusland planlægger at afbryde forbindelsen til internettet som en test
Ruslands internet beredskabsplan er hurtigt nærmer sig, og tjenestemænd, der er stadig planer om en internet-afbryd forbindelsen til testformål. Læs mere: https://zd.net/2GCsLjc

Ruslands nederste kammer i parlamentet har støttet et lovforslag, som privacy-fortalere frygt kan føre til oprettelsen af en censur-system, der ligner Kinas Store Firewall.

Den russiske Statsduma, underhuset i det Føderale Forsamling af Rusland, har slået til lyd for bill overvældende, Associated Press rapporterede tirsdag.

De nye regler, hvis de godkendes af den øverste kammer — som hører til den Føderale Forsamling — og underskrevet i lov af Præsident Vladimir Putin, som ville kræve Internetudbydere (isp ‘ er) til at føre russiske Internet-trafik på lokalt plan gennem landet.

Dette, igen, ville give russiske myndigheder mulighed for at anvende udstyr og software til at etablere kommunikation aflytning, som Man-in-The-Middle (MiTM) former for angreb, samt blok og censor globale indhold, at Rusland ikke vil have borgerne til at være i stand til at få adgang til.

Internetudbydere ville have til at levere udstyr til at veksle points, der er godkendt af Ruslands telekommunikation vagthund, Roskomnazor. En Domain Name System (DNS) ville også være parat til at støtte lokalisering af indhold.

For at gøre de nye love lettere at sluge, at den russiske regering har til hensigt at betale regningen.

CNET: Twitter bliver mere proaktiv om bekæmpelse af misbrug

Tilhængere af regningen hævder, at dette ville være en beskyttende foranstaltning, kun for at beskytte Internettet i landet, bør en fjendtlig enhed afskære adgang-samt et middel til at isolere russiske trafik fra potentielle cyberangreb af udenlandske enheder ved at fjerne trafik, omlægning af rejsen uden lokale systemer.

Men andre mener, at en top-level-kontrol mekanisme af denne magt ville give russisk lovgivere den overordnede myndighed til at styre web i landet, såvel som for at overvåge sine borgere’ online-vaner.

Den foreslåede lov er ikke at blive udråbt som en censur, værktøj, men denne form for kontrol bestemt trækker paralleller mod Kinas berømte censur barriere. Den Store Firewall, der er blevet opgraderet i løbet af de år, blokke ud og sortlister noget Kinesiske embedsmænd anser for uegnet.

TechRepublic: RoboKiller v. Nomorobo: Der robocall blocker bør iOS-brugere vælge?

Ellers kendt som den “Gyldne Skjold,” blokeringen er blevet brugt til at begrænse adgangen til indhold og websteder, der kan indeholde kritik af den Kinesiske stat som Vestlige medier, sammen med de sociale medier platforme, herunder Facebook, Twitter, YouTube, og Virtuelle Private Netværk (VPN) i stand til at omgå bloker.

Den seneste beslutning om at støtte den russiske lovforslag, som blev oprindeligt foreslået i December 2018, bygger på Ruslands planlagte test til at afskære adgang til Internettet midlertidigt i år for at indsamle data og efterretninger om konsekvenserne.

Russiske borgere har protesteret, der fører til en række anholdelser.

Se også: Rusland: Nej, vi ønsker ikke at begrænse friheden online – vi ønsker at beskytte Internet

“Vi kan ikke støtte deres misforståelser og bedrag, at de gået regninger er på en eller anden måde med henblik på at begrænse friheden på Internettet,” Kreml-talsmand Dmitrij Peskov Peskov sagde i sidste måned. “Tværtimod, de er designet til at sikre, at [de] Internet’ s rentabilitet midt potentielle aggressive skridt i cyberspace mod vores land.”

Rusland, der tidligere har forbudt brugen af Vpn i landet, et træk som også gennemføres af Kina. Hertil kommer, at russiske embedsmænd har forsøgt at blokere Telegram krypterede beskeder i 2018, hvilket i sidste ende viste sig at være forgæves, da sælger var i stand til at omgå landets bestræbelser.

Tidligere og relaterede dækning

Rusland bøder Facebook $50 for ikke at overholde de lokale data privatlivets fred
Rusland for at afbryde forbindelsen til internettet som en del af en planlagt test
Rusland grænser drift af udenlandske kommunikation satellit-operatører

Relaterede Emner:

Regeringen

Sikkerhed-TV

Data Management

CXO

Datacentre