Firefox niet onthouden van de laatste venster van grootte? Dit kan verhelpen!

0
78

door Martin Brinkmann op 24 April 2019 in het Firefox – 3 reacties

Enkele maanden geleden, begon ik te merken dat de Firefox web browser is niet het onthouden van de grootte venster gesloten en opnieuw wordt geopend.

Ik meestal Firefox op de ene helft van het scherm op een 1920 x 1080 scherm op een Windows-PC. Firefox zou openen en door dit te doen, veranderen het venster grootte, zodat een kleine kloof was links aan de onderkant van het venster en de taakbalk van Windows.

Terwijl het is gemakkelijk genoeg om de browser te passen in de ruimte, bijvoorbeeld door het slepen van het venster aan de linkerzijde van het scherm om het uit te breiden automatisch, het was iets dat links van mij een raadsel.

Het deed niet echt de moeite me te veel, maar wanneer een gebruiker op Reddit gewezen op een mogelijke oplossing, moest ik proberen om te zien of de voorgestelde oplossing de oplossing voor het probleem op mijn einde.

De gebruiker gesuggereerd dat Firefox fingerprinting bescherming had iets met het te doen. Firefox-gebruikers kunnen de extra fingerprinting bescherming in de browser door het veranderen van een voorkeur. Hierdoor blokkeert of beperkt bepaalde fingerprinting technieken om data te verzamelen en methoden.

Een van de methoden van invloed venster afmetingen; kortom, wat Firefox doet is ingesteld windows afgerond dimensies automatisch als de functie is ingeschakeld, te beperken fingerprinting technieken die de grootte van het venster.

firefox window dimensions fingerprinting

Ik besloot om het een keer te proberen om te zien of het nemen van vingerafdrukken bescherming is ingeschakeld in de browser, en als het uit te schakelen zou het oplossen van de grootte van het scherm probleem.

Hier is wat ik deed:

  1. Laden about:config in de adresbalk van Firefox.
  2. Bevestig dat u voorzichtig zijn als de waarschuwing wordt weergegeven.
  3. Zoeken naar privacy.resistFingerprinting. Als de voorkeur is ingesteld op True, wordt de extra fingerprinting protection is ingeschakeld als deze is ingesteld op False, is uitgeschakeld.
  4. Als het Waar is, stel deze in op False en start Firefox opnieuw.

De voorkeur is ingesteld op True op het systeem. Ik veranderde de status in op False en herstart Firefox. Firefox deed vergeet niet de juiste venster afmetingen van deze tijd, toen ik opnieuw gestart, en verder tests bleek dat de browser herinnerde zich het venster afmetingen iedere keer dat ik eraan begon.

Dus, als je dat probleem wilt u misschien de voorkeur om te zien of zij is zelf verantwoordelijk voor. Het is aan u dan om de bescherming is ingeschakeld en leven met het ronde venster afmetingen, of zet het uit en van Firefox vergeet niet het rechter venster afmetingen.