Chrome 76: Flash blokkeren en het maken van Flash gebruik meer vervelend

0
54

door Martin Brinkmann op Mei 06, 2019 in Google Chrome – 4 reacties

Adobe Flash gaat weg in 2020; betere ondersteuning voor Adobe Flash eindigt in 2020. Adobe niet ondersteunt Flash niet meer, en alle grote browser makers onthult plannen om met pensioen Flash in de browser.

Terwijl dat betekent dat de meeste browsers die het niet ondersteunen van Flash inhoud meer hebben en dat er geen updates meer voor de Flitser, het maakt eigenlijk niet te betekenen dat alle Flash content op het Internet is ineens weg te gaan. Een Flash Spelletjes met Behoud project beoogt het archief Flash games en ze beschikbaar te maken in een specifieke applicatie, zodat gebruikers kunnen nog steeds spelen.

Google doelen Chrome 87 als doel release van Flash-verwijdering in de web browser. Terwijl er toch een goede 18 maand tot die termijn, gaat het om meer vervelende binnenkort met betrekking tot Flash.

Meer vervelend, omdat Google aangescherpt de Flash gebruik schroeven die al in Chrome 69. De browser, uitgebracht in augustus 2018, veranderde de Flash-rechten systeem van een vaste staat naar een sessie-alleen staat.

flash player will no longer be supported

Vanaf Chrome 76, buiten juli 2019, Flitser is ingesteld op het blokkeren van standaard. Chrome nog steeds ondersteuning van Flash op dit punt, en het is zelfs mogelijk om te schakelen van de instelling van de Flitser te Vragen nog een keer, maar dat leidt tot een nieuw probleem voor de gebruikers die Flash voor het Eerst Vragen: Chrome geeft een Flash afschrijvingen waarschuwing op start als Eerst Vragen is ingesteld. Het bericht staten “van de Flash Player niet meer ondersteund na December 2020”. De link meer informatie leidt tot het “afscheid te nemen van Flash in Chrome” post van 2017.

De melding kan ook worden weergegeven voor een tijdje of gewoon flash voor een kort moment. Gezien het feit dat dit wordt getest in Chrome Canary dit moment, lijkt het waarschijnlijk dat Google is nog steeds het testen van de nieuwe kennisgeving en systeem voor het bereiken van de stabiele kanaal.

Er is geen optie voor het uitschakelen van de kennisgeving in Chrome (andere dan het blokkeren van Flash).

flash settings chrome

Om samen te vatten: te beginnen met Chrome 76, Flash wordt standaard geblokkeerd. Gebruikers kunnen nog steeds inschakelen van Flash door het laden van chrome://settings/content/flash en het instellen van de technologie om Eerst toestemming te Vragen.

Elke site de toestemming gegeven tijdens een sessie is het niet redden meer aan als het een Flash toestemming, en het wordt verwijderd wanneer de browser wordt afgesloten. U kan uitvoeren Flash inhoud dan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door te klikken op de “click to play” van de Flash element weer te geven een “site wil Lopen Flash” prompt die u wilt toestaan, of door de site toevoegen aan de lijst toestaan voor Flash (die de Chrome te verwijderen wanneer u de browser sluit).

chrome flash site settings

De eenvoudigste methode om het laatste doen is klik op de icoon voor de URL, selecteer Site-Instellingen en stel Flash toe te staan op de pagina die wordt geopend. Dingen een beetje gemakkelijker op opeenvolgende sessies vindt u de Flash-besturingselement verbonden aan de initiële aanwijzing wanneer je klikt op het pictogram voor de URL.

Opmerking: Sommige video-extensies downloaden niet meer goed functioneren in Chrome totdat u inschakelen van Flash.

Google is niet het enige bedrijf dat het maken van Flash gebruik meer vervelend. Mozilla uitgeschakeld Flash in Firefox 69 standaard voor gebruikers die nog steeds hebben geïnstalleerd op hun systemen. Firefox beschikt niet over een eigen Flash-oplossing, zoals Chrome.

Nu U: bent u (nog) gebruiken Flash-inhoud? (via Techdows)