Intel lanceert Duidelijk Linux Developer Edition

0
17

Ontwikkelaar conferenties: Hebben ze de haai sprong en vergeten ontwikkelaars?
ZDNet is Mary Jo Foley en Larry Dignan klagen hoe developer conferences zoals Microsoft Bouwen, Google I/O, Facebook F8 en Apple WWDC meer over de corporate visie en de minder over de tools die de ontwikkelaars ook daadwerkelijk te gebruiken. Lees meer: https://zd.net/2V0mt0A

Intel kan niet op kom snel voor de geest als je gevraagd wordt om de naam van een open source-bedrijf, maar de chip fabrikant wil dat veranderen. Bij de Open Source Technology Summit (KOSTEN), Intel introduceerde onlangs een grote update van zijn Duidelijke Linux distributie-en Intel-specifieke programmeur toolkits.

Waarom is de Intel om dit te doen? Ik laat Intel antwoord op die vraag:

Open-source bevoegdheden van de software-gedefinieerd infrastructuur veranderde de moderne data center en luidde in de data-centric tijdperk. Vandaag, de overgrote meerderheid van de publieke cloud draait op open-source software, en nieuwe bijdragen van Intel zijn klaar om te rijden een toekomst waar alles is software-gedefinieerd, met inbegrip van nieuwe gebieden, zoals de autosector, de industrie en de detailhandel.

Specifiek, hier is wat Intel brengt aan de open-source tabel.

Duidelijk Linux is een rolling-release Linux-distributie. Terwijl vlakbij de belangrijkste Linux-kernel, heeft Intel geoptimaliseerd voor de uitgave voor de performance en beveiliging op de x86-platforms. Hoewel het kan worden gebruikt in alle Linux gebruikelijke rollen, het is ontworpen voor cloud-en container-gebruik.

De nieuwe installer brengt Duidelijke Linux in de 21e eeuw. De eerder installer was, naar zijn aard, achterhaald. Duidelijk is Linux nog steeds gebruik van de Intel-specifieke swupd update en package manager. Dit is anders genoeg andere Linux distro ‘ s die het zal puzzel veel gebruikers tot ze het onder de knie.

In de nieuwe developer edition, naast het geven van ontwikkelaars een Linux ontworpen om de meeste van de Intel-hardware, de basic-programmeur pakketten zijn samengesteld om te zorgen voor alle relevante tools voor ontwikkelaars met een installatie commando, bijvoorbeeld `c-basic` voor het ontwikkelen in C, en `containers-basic` voor container programmeurs.

In deze update, Duidelijk Linux wordt ook geleverd met Intel hardware geoptimaliseerd programmer software stacks voor Diep Leren en Data-Analyses.

De Diepe Leren Verwijzing Stack is een geïntegreerde, uiterst performante open source stack is geoptimaliseerd voor Intel® Xeon® Schaalbare Processors. Deze stack bevat Intel Diep Leren Stimuleren (Intel DL Boost) en is ontworpen om te versnellen AI use cases, zoals beeldherkenning, object detectie, spraakherkenning en de taal in de vertaling.

De Data-analyse Verwijzing Stapel werd ontwikkeld om ondernemingen te helpen analyseren, classificeren, te herkennen en verwerken van grote hoeveelheden gegevens op de Intel Xeon Schaalbare platformen met behulp van Apache Hadoop en Apache Vonk.

Duidelijk Linux maakt ook gebruik van een staatloze, een concept. Dit helpt ontwikkelaars bespaar tijd bij het oplossen van conflicten tussen het besturingssysteem van de gebruiker en het systeem configuraties door het volgen van verschillende klassen van configuraties op verschillende locaties. Dus, een factory reset is net zo makkelijk als het verwijderen van `/etc` en `/var` repositories en opnieuw opstarten.

Intel is ook de invoering van een Filesystem in Userspace (FUSE) debug systeem. Dit dynamisch trekt debug info in een debug-sessie. Dit betekent dat bij het programmeren in Duidelijke Linux, de debug-pakketten zijn ingebouwd.

Duidelijk Linux ook uitgerust met de nieuwste stabiele compilers. Het omvat momenteel GCC9. Het plan is om te verhuizen naar GCC10 zodra deze beschikbaar is. Standaard, Duidelijk Linux is altijd zeer agressief met het toepassen van de compiler flags voor het optimaliseren van zijn eigen bouwt, Het levert ook de OS met het bouwen van specifieke architecturen. Er zijn bijvoorbeeld versies en tools voor ontwikkelaars bouwen op zowel Intel Advanced Vector Extensions 512 (Intel AVX-512) en Intel AVX2.

Naast het verbeteren van zijn eigen Linux aanbieden, Intel werkt ook aan de verbetering van de veiligheid van cruciale open-source systeem infrastructuur projecten. Het zal dit doen door het toekennen van ontwikkelaars om bij te dragen code, alsook het integreren van een “0-day Continuous Integration” best practices te technologieën die verder gaan dan de Linux kernel. Projecten Intel plannen om bij te dragen aan zijn (maar zijn niet beperkt tot) bash, chrony, de Fuzzing Project, GnuPG, libffi, de Linux-Kernel Zelf Project Bescherming, OpenSSH, OpenSSL, en de R-programmeertaal.

Zet het allemaal samen, en ja, misschien ergens al snel als iemand je vraagt om de naam van een open source-bedrijf, Intel zal komen om je top of mind.

Verwante Artikelen:

Intel open bronnen HBFA app te helpen met firmware beveiliging testingOpen bron voorschotten dieper in de hardware: De CHIPS Alliance projectLinus Torvalds praat ronduit over de Intel security bugs

Verwante Onderwerpen:

Linux

Datacenters

Servers

Hardware

Processors

Veiligheid