Arm afslører Mali-af d77 skærm, processor, der tager sigte på VR hoved-monteret skærme

0
23

HP, HTC følgende virksomheden brug sager med VR
Mens forbrugernes virtual reality har vundet opmærksomhed, de reelle investeringer, der sker blandt selskaber med VR til uddannelse, produkt design og sundhedsydelser. HP og HTC er følgende virksomheden dollars.

Arm har annonceret den næste generation af display-processor, Mali af d77 — tidligere kodenavnet Mira. Ligesom de eksisterende Mali D71, af d77 er bygget på Og arkitektur. Displayet processor grundlæggende opgave er at støtte GPU ved håndtering af komplekse arbejdsopgaver-herunder HDR og virtuelle/augmented reality-indhold, for eksempel. Samt bedre ydelse, DPU kan levere betydelig strømbesparelse, der fører til længere batterilevetid til mobile enheder.

Arm ‘s display processorer, herunder AD5 (Selvhævdende Display) co-processor, der primært styrker uden for syns ved dynamisk at justere skærmens lysstyrke baseret på input fra en sensor for omgivende lys, der anvendes i en række forskellige typer udstyr, lige fra Pc’ er og tablets til at VR head-mounted displays (HMDs).

mali-d77-solutions.png

Den nye Mali-af d77 er rettet mod premium smartphones forventes at blive anvendt i VR hylstre (såsom Google ‘ s DayDream), og på VR head-mounted displays.

Billede: Arm

Det primære fokus for Mali-af d77 er VR HMDs — være de hylstre til premium smartphones, internet via kabel eller trådløs companion-enheder, eller enkeltstående produkter.

mali-d77-hmd-categories.png

Billede: Arm

Op til fire stereo VR lag kan bestå af Mali-af d77, som er optimeret til 3K opløsning på 120 frames per second (fps), eller 4K på 90fps. Dette skulle fjerne det køresyge, der har bedevilled tidligere VR-produkter, nye design skal også tillade, at enheden producenter til at skabe mindre, lettere og mere behageligt løsgående VR headset, Arm siger.

mali-d77-component-overview.png

Billede: Arm

Mali-forbedringer af d77

Tre nye hardware funktioner, som alle er anvendt i en enkelt passage gennem hukommelsen, er blevet tilføjet til Mali-af d77 for at aktivere VR acceleration: Asynkron TimeWarp (ATW); Lens Distortion Correction (LDC); og Korrektion for Kromatisk Aberration (CAC).

mali-d77-atw-ldc.png

Billede: Arm

Time-warping indebærer reprojection af VR indhold for at tage højde for brugerens hovedbevægelser. “Når brugeren interagerer med VR indhold med et head-mounted display på, hvad tendens til at ske, er, at de kommer til at bevæge deres hoved rundt, og så det indhold, de leder på, er at dreje, bliver oversat, bliver gennemført-og alt dette skal ske i realtid,” forklarede Kushan Vyas, Arm ‘ s tekniske føre til Mali-af d77. “Men det faktiske indhold, som blev genereret enten af grafik-processor eller video-dekoder, er gengivet som et rektangel i den eksterne hukommelse. Under dette rektangel og behandlingen af data i realtid-og det er den proces, reprojection, og det er, hvad Mali-af d77 gør.”

Når det kommer til forvrængning fra linser i VR-headset, er det Mali-af d77 ‘predistorts’ den inverse effekt baseret på egenskaberne af linser — tøndeforvrængning at kompensere for pudeforvrængning, for eksempel. “Med Mali-af d77, linsen egenskaber konfigureres ved hjælp af software, som gør det muligt at blive brugt sammen med en bred vifte af hoved-monteret enheder,” sagde Vyas.

Mali-af d77 korrigerer for kromatisk aberration i linser ved hjælp af det samme princip, som det gør for geometrisk forvrængning — ved at anvende den omvendte af manglen. Igen, det aberration vil variere mellem linser, som af d77 kan håndtere i software.

mali-d77-block-diagram.png

Mali-af d77 ‘ s fremskridt i løbet af de foregående generation Mali-D71 er lens correction (forvrængning og kromatisk aberration) og asynkron timewarp (de gule felter ovenfor).

Billede: Arm

Når der ikke er nogen DPU og VR behandlingen sker på GPU, det tager typisk mellem 10 og 20 procent af cykler væk fra GPU ‘ en, sagde Vyas, sammen med en ekstra læse/skrive passere gennem ekstern hukommelse. Resultatet er højere forsinkelse af brugeren, og lavere pixel opløsning og billedhastighed.

Med DPU-baseret VR behandling, opløsning og billedhastighed kan opretholdes, samtidig med at den leverer besparelser på mere end 180mW per VR lag og over 40 procent af DRAM båndbredde, Vyas sagde.

DE SENESTE OG RELATERET INDHOLD

Hvad Linus Torvalds virkelig mener om ARM-processorer

Lenovo lancerer AR/ VR headset til virksomheden

På jagt efter hjernerystelse med VR

Facebook primtal Øjet Quest for business use cases

Zillow bruger VR at forsøge at gøre online real estate mere autentisk (CNET)

Relaterede Emner:

ARM

Hardware

Intel

Kunstig Intelligens

Innovation