Braziliaanse ERP-bedrijf Totvs verkoopt hardware business te Elgin

0
27

De grootste latijns-Amerikaanse producent van zakelijke software, Totvs, overeengekomen om de verkoop van de hardware business Bematech als onderdeel van een plan tot het afstoten van non-core activa.

Het bedrijf, dat werd aangekocht in 2015 ongeveer 550 miljoen reais ($137 miljoen euro) verkocht aan Elgin voor een schamele 25 miljoen reais ($6,2 miljoen), waardoor het een van de slechtere deals ooit gezien in de Braziliaanse IT-sector.

Vier jaar geleden, Totvs hadden gepland om te worden in staat om de verkoop van haar software-aanbod op meer dan de helft van de restaurants, retailers en hotels in het land dat gebruik Bematech de punt van de verkoop van printers. Echter, de zaken niet zo goed:

“We hebben een lange geschiedenis van succesvolle M&Zo, met veel waarde gecreëerd over de jaren heen, maar het is duidelijk dat wij niet het recht in 100% van de gevallen – en de aankoop van Bematech hardware was een dergelijk geval,” chief executive van Totvs, Dennis Herszkowicz, zei tijdens een analist noemen.

De Braziliaanse firma ‘ s op het nieuwe gebied van de strategische focus is fintech. Vorige maand, Totvs gestart met een nieuwe afdeling die te combineren zijn eigen enterprise-software met financiële aanbod ontwikkeld door startups.

Onder de nieuwe divisie, de verbeterde producten zullen worden aangeboden aan organisaties binnen sectoren, zoals de detailhandel, het onderwijs, de gezondheidszorg en de industrie.

Een van de eerste projecten in het kader van de nieuwe strategie omvat de ontwikkeling van systemen gericht op kleine en middelgrote retailers, gericht op het vastleggen en verwerking van gegevens in verband met credit-en debit card betalingen.

Verwante Onderwerpen:

CXO

Pc ‘ s

Servers

Opslag

Netwerken

Datacenters