De toenemende wettelijke en bestuursrechtelijke gevolgen van het verzamelen van biometrische gegevens

0
37

De BRITSE belastingdienst gedwongen om te verwijderen 5 miljoen biometrische records
‘Grootste ooit’ verwijdering van biometrische gegevens door de regering komt na HMRC verkregen gegevens “onrechtmatig” volgens de privacy-toezichthouder.

In de laatste paar jaar, biometrische technologieën, van vingerafdruk tot gezichtsherkenning worden steeds vaker gebruikt door consumenten voor een breed scala van toepassingen, variërend van betalingen tot een controle van de bagage op een luchthaven of aan boord van een vliegtuig. Hoewel deze technologieën vaak vereenvoudigen de verificatie van gebruikers ervaring, ze introduceren ook nieuwe privacy uitdagingen rond de inzameling en opslag van biometrische gegevens.

In de VS, staat regelgevende instanties hebben gereageerd op deze groeiende bezorgdheid rond biometrische gegevens door het uitvaardigen of het voorstellen van wetgeving. Illinois was de eerste staat is het vaststellen van een dergelijke wet in 2008, de Biometrische Gegevens van de Privacy Act (BIPA). BIPA regelt hoe private organisaties kunnen verzamelen, gebruiken en opslaan van biometrische gegevens. BIPA ook individuen te vervolgen met de individuele organisaties voor schade die gebaseerd is op misbruik van biometrische gegevens.

Al is het tien jaar oude, BIPA heeft opgedaan vernieuwde recente bekendheid vanwege januari 2019 Illinois uitspraak van het Hooggerechtshof, Rosenbach v. Six Flags. In dit geval, ouders van een minderjarige voor de rechter gedaagd Six Flags Great America pretpark in Gurnell, Illinois, met het argument dat de biometrische gegevens verzameld zonder toestemming en geschonden BIPA. Als een side-note, pretparken vragen steeds meer om personen te scannen hun ticket, gevolgd door een biometrische scan op een tourniquet. Dit proces is in de eerste plaats een anti-fraude maatregel-als u erin slaagt om te verliezen uw ticket/pass voorziet u uw biometrische gegevens bij de klant op de teller voor het verkrijgen van een nieuwe. Dit proces vermindert de fraudeurs proberen te krijgen een gratis pas door te beweren is verloren gegaan.

De Illinois Hooggerechtshof draaide de lagere rechterlijke uitspraken en oordeelde dat Six Flags had geschonden BIPA. Nog belangrijker, de Illinois Hooggerechtshof dat eisers niet hebben om aan te tonen schade of schade (zoals identiteit diefstal) uit de collectie van biometrische gegevens. Het onrechtmatig verzamelen van biometrische gegevens is voldoende om de individuele consument te dagvaarden voor organisaties onder BIPA.

Verwante Onderwerpen:

De overheid ONS

Beveiliging TV

Data Management

CXO

Datacenters