Öppna Universitet vistelser smart genom att hålla chatbots dum

0
32
chatbots.png

Gå till Öppna Universitet, Australien webbplats och du kan stöta på en chatbot. Men snarare än att vara den typ av irriterande webbplats popup som försöker övertyga användarna om att det är en människa talar till dem, StudyBot inte alls.

“Från dag ett har vi varit mycket medveten om det faktum att detta inte är en människa, men vi har lite kul med den-om den inte förstår något, det ska säga “vänta, får jag inte dig, låt mig få gå en människa för dig”,” head of digital på Öppna Universitet, Australien Lyndon Summers sade på onsdagen.

“Vi behöver inte försöka dölja det, vi har faktiskt gått ur vägen för att inte ens ge det en personlighet, som sådan, som kunde identifieras som en individ i motsats till en automatiserad assistent”.

Öppna Universitet i Australien använder StudyBot för att presentera information till eleverna, genomföra enkla triaging av problem, utföra lösenord, och pass grundläggande autentisering till callcenter-personal-som användes för att skapa skript skulle säga.

Slutresultatet är att bot bara poäng som ett par poäng bakom call center agenter, Summers sade, vilket är ett bevis på dess enkelhet och insatser för Öppna Universitet i Australien har gjort för att säkerställa att användarna förstår att det är en chatbot.

“Om du sätta rätt förväntningar så det är okej, men om du klär upp …. och du leds ned denna väg tänker du talar till en person, och det är inte, som bara kommer att leda till en katastrof”, sade han.

“Det är lustigt hur ofta du kommer att se att du och tack i en bot konversation.”

Se även: Öppna Universitet visar att Bluewolf att omdefiniera student erfarenhet

Somrar tillade att Öppna Universitet i Australien skulle bara hålla konversationer det bedöms som hög-värde för människor att se “bra samspel och ett bra samtal”.

Även att använda sig av chatbots för triaging är hälso-och sjukvård multinationella Bupa, vars chef för digital tillväxt Nick Blatt sade att han hade ännu att se en chatbot göra ett bättre jobb än en människa. Istället chatbots har använts för att komplettera de mänskliga operatörer.

“Vi låter människor vara mer känslosamma, har komplicerade samtal, och de mer enkla saker som att “Tala om för mig hur man loggar in på mitt konto’ såna saker, det är där vi lägger till värde,” sade han.

“Något som Watson, även maskinen lärande i den miljön, jag tycker bara inte att det fungerar riktigt bra, ännu, i min erfarenhet med det. Det är mycket svårt-jag tycker fortfarande att du kunde få en massa människor som skulle göra ett bättre jobb.”

AI kan vara mer skadliga än sociala medier

Även sett tillsammans Somrar och Blatt var LivePerson VD och grundare Rob LoCascio, som utfärdat en varning om att artificiell intelligens har potential att orsaka mer skada än sociala medier på samhället.

LoCascio varnade för west coast teknolog tänkesätt för att tro att det skulle hjälpa världen.

“Jag tror att det är en mycket egoistisk, självcentrerad perspektiv på hur tekniken kan bidra till världen,” sade han. “Jag tror att regeringen har fått för att få sig nu och börja hjälpa forma vad allt detta ska vara.”

LoCascio sade sociala medier har visat sig att det inte skapar ett bättre samhälle.

“Facebook, om jag var VD, och att jag skulle stänga av den. Han är en miljardär … det handlar inte om pengar, det är något annat. Stänga av den, fixa till den och sedan lägga tillbaka det upp”, sade han.

“Det är inte tillräckligt bra för att låta det gå när vi vet det kan vara att skada vårt samhälle — du inte gör något bra.

“Stänga ner det i morgon. Att vara en hjälte. Du kommer att vinna ett Nobelpris.”

Relaterade Täckning

Human Services är att bygga en annan chatbotPlease, Facebook, ge dessa chatbots en undertext!En besvikelse första halvåret för Westpac såg 788 personal klippa och en ny chatbotTwo-ut-av-tre Amerikaner interagera med AI chatbots, men vi föredrar fortfarande humansHow att använda AI chatbots kontakt med kunder som (TechRepublic)Hur man kan stoppa digital omvandling från att stjäla ditt jobb (TechRepublic)

Relaterade Ämnen:

Australien

CXO

Digital Omvandling

Tech-Industrin

Smarta Städer

Cloud