Hoe de CIO verloor de controle: Waarom cloud computing en millennials heb tech bazen running scared

0
21

8 manieren om uw beste medewerkers tevreden en gemotiveerd
CIO Strategieën: ervoor te zorgen dat uw beste medewerkers houden rond over meer dan geld alleen.

Voor Cio ‘ s, de kop van de figuur is opmerkelijk: bijna twee derde (64%) van de organisaties nu de mogelijkheid technologie worden beheerd buiten de IT-afdeling.

Deze dynamische situatie creëert een gebrek aan duidelijkheid en helpt te verklaren waarom veel digitale leiders zijn niet betrokken bij de business-led IT beslissingen te nemen. Als meer eindgebruikers van de technologie-uitgaven in eigen handen, veel Cio ‘ s zijn nu vast tussen operationeel minded HET chiefs en steeds ware change agents die helpen het bedrijf bij het leveren van de technologie.

“Dat is waar we op dit moment als u kijkt naar digitale leiders van nu, ze hebben een afgrond te springen. Veel Cio ‘ s zitten vast in dat half huis nu, maar ze kan niet blijven er – als ze dat doen, worden ze over het hoofd gezien,” zegt Bates.

Dus, het nieuwe onderzoek foto voor Cio ‘ s is op zijn best gemengd. Sommige worden afgewezen als het gaat om input op de technologie van het kopen van beslissingen. Anderen bevinden zich in een strijd om de macht met Cdo ‘s en cto’ s, never mind Cfo ‘ s en CMOs. Toch is het niet allemaal slecht nieuws – en hoop komt in de vorm van lange-termijn problemen die voortvloeien uit het omzeilen van de CIO.

Organisaties die niet formeel zijn Cio ‘ s in bedrijf-led IT beslissingen te nemen en twee keer zoveel kans om meerdere beveiligde zones blootgesteld dan mensen die raadplegen. Ze zijn ook 23% minder kans om te worden ‘zeer of uiterst effectief’ op het opbouwen van het vertrouwen van de klant met technologie, en 9% meer kans op het doelwit van een grote cyberaanval in de afgelopen twee jaar.

De beste Cio ‘ s zullen gebruik maken van hun invloed om te helpen de business overwinnen van deze problemen. In plaats van de point of contact voor alle IT-beslissingen nemen, Cio ‘ s zullen gebruik maken van hun kennis om u te helpen de business benutten van de technologie-investeringen. Succesvolle Cio ‘ s van de toekomst zal worden klant-georiënteerde managers met een expertise in het bestuur en een obsessie met het maken van inherent veilige producten en diensten.

“Het belangrijkste verschil is dat de CIO van de toekomst zal moeten worden zeer samenwerking,” zegt Bates. “Ik zie de CIO van de toekomst als een service leader – zij zullen niet bouwen van een leengoed; in plaats daarvan zullen ze meer waarde en u wilt HET in de handen van de mensen die daadwerkelijk waarde creëren voor de business.”

CIO survey and shadow IT

Bijna twee derde (64%) van de organisaties nu de mogelijkheid technologie worden beheerd buiten de IT-afdeling.

Afbeelding: 2019 Harvey Nash/KPMG CIO Survey

CXO

De werkelijke kosten en ROI van de implementatie van AI in de onderneming

AI en big data versus ethiek: Hoe zorg je ervoor dat je de kunstmatige intelligentie project is op weg de juiste manier

Cfo ‘ s wedden groot op AI, machine learning, robotica proces automatisering als business gaat digitaal

IT-strategie: door te Leren van experimenten met nieuwe technologieën

Hoe word je een CIO: 4 tips voor professionals uit welke achtergrond (CNET)

Vergelijking: e-Mail marketing software en diensten (Tech Pro Onderzoek)

Verwante Onderwerpen:

Cloud

Digitale Transformatie

Innovatie

Thought Leadership

Tech Industrie