Hur CIO förlorat kontrollen: Varför cloud computing och millennials har fått tech chefer kör rädd

0
22

8 sätt att hålla din bästa personalen glad och motiverad
CIO Strategier: att se till Att din bästa personal att hålla sig handlar om mer än bara pengar.

För Cio: er, rubriken siffran är häpnadsväckande: nästan två tredjedelar (64%) av organisationer som nu gör det möjligt för tekniken att hanteras utanför IT-avdelningen.

Denna dynamiska situation skapar en brist på tydlighet och bidrar till att förklara varför många digitala ledare inte deltar i verksamheten leds av DET beslut. Som fler slutanvändare ta tekniken att spendera i sina egna händer, många Cio: er är nu fastnat mellan att vara operativt inriktade IT-chefer och blir verklig förändring agenter som hjälper företag att leverera värde genom teknik.

“Det är där vi är nu – om du tittar på digital-ledare just nu, de har en avgrund för att hoppa. Många Cio: er är fast i och med att halfway house just nu, men de kan inte bo där – om de gör det, de kommer att glömmas bort, säger Bates.

Så, den framväxande forskningen bild för Cio: er är blandade i bästa fall. Vissa är snubbed när det gäller att mata på teknik köpbeslut. Andra befinner sig i en strid om makten med Cdo: er och CTOs, aldrig tänka CFOs och CMOs. Men det är inte bara dåliga nyheter – och hoppas kommer i form av långsiktiga problem som uppstår som gick för CIO.

Organisationer som inte formellt ingår Cio: er i verksamheten leds av DET beslut som är två gånger så stor risk att ha flera säkerhetspolitiska områden utsatta än dem som höra DET. De är också 23% mindre sannolikt att vara ” mycket eller extremt effektiv på att bygga upp kundernas förtroende med teknik, och 9% mer benägna att ha varit måltavla för en stor cyberattack under de senaste två åren.

Det bästa Cio: er kommer att använda sitt inflytande till att hjälpa företag att övervinna dessa problem. Snarare än att vara kontaktpunkt för alla att DET beslut, Cio: er kommer att använda sina kunskaper till att hjälpa företag att utnyttja den teknik som investeringar som det gör. Framgångsrika Cio: er i framtiden kommer att vara kundfokuserad befattningshavare med kompetens inom styrning och en besatthet med att skapa sig säkra produkter och tjänster.

“Den viktiga skillnaden är att CIO i framtiden kommer att vara starkt samarbete, säger Bates. “Jag ser CIO för den framtid som ledande på service – de kommer inte att bygga en förläning; istället, de kommer att driva värde och vill sätta DET i händerna på de människor som faktiskt skapar värde för verksamheten.”

CIO survey and shadow IT

Nästan två tredjedelar (64%) av organisationer som nu gör det möjligt för tekniken att hanteras utanför IT-avdelningen.

Bild: 2019 Harvey Nash/KPMG CIO Undersökning

CXO

De verkliga kostnaderna och INVESTERINGEN i genomförandet av AI i företaget

AI och big data vs etik: Hur att se till att din artificiell intelligens projektet är på väg rätt sätt

CFOs att satsa stort på AI, maskininlärning, process automation robotics som företag blir digital

IT-strategi: Lära sig från experiment med nya tekniker

Hur man blir en CIO: 4 tips för yrkesverksamma från någon bakgrund (CNET)

Jämförelse av funktioner: E-post marknadsföring mjukvara och tjänster (Tech Pro Forskning)

Relaterade Ämnen:

Cloud

Digital Omvandling

Innovation

Trodde Ledarskap

Tech-Industrin