Oracle lanceert Exadata X8 met automatische indexering, performance verbeteringen

0
19

Oracle lanceerde Exadata Database Machine X8 met een update die gebruikt machine learning af te stemmen op de Oracle Autonome Database en automatiseren van de indexering.

Exadata is een onderdeel van de Oracle van plan om te populariseren van de Autonome Database en het overtuigen van bedrijven om het gebruik van de geconvergeerde infrastructuur te consolideren. Exadata is populair in sectoren zoals finance, detailhandel en telecommunicatie.

Steve Zivanic, vice president van Oracle ‘ s converged infrastructure en cloud business group, zei de nieuwste versie van Exadata is ontworpen om taken te automatiseren, zoals het patchen, indexeren en administratieve taken.

Ook: opslag van Data: Alles wat je moet weten over opkomende technologieën

Volgens Zivanic, Exadata de primaire concurrentie x86 converged infrastructure systemen die draaien op Linux, Red Hat en VMware en IBM Power en Netezza.

“Bedrijven beseffen dat ze kunnen consolideren naar beneden naar Exadata, die is gebouwd voor de Oracle-database,” zei hij.

De grootste toevoeging aan Exadata X8 is de Automatische Indexering, die leert en past de database op basis van gebruikspatronen. De functie verbetert de prestaties en elimineert handmatige tuning. Andere toevoegingen zijn:

Geautomatiseerde controle van de prestaties, die combineert artificial intelligence, Oracle ervaring en best practices te vinden van de oorzaken voor de problemen. De nieuwste Intel Xeon-processors en PCIe NVME flash-technologie.Een 60% prestatie bump ten opzichte Exadata X7.Extended storage server de prijzen voor het opslaan van oudere, archief-en regelgeving gegevens. Hybrid columnar compression en een gemeenschappelijk veiligheids-model met codering over lagen.

Meer:

Oracle kan het gezicht van de uitdagingen het migreren van klanten naar de cloud, zegt surveyOracle beats Q3 schattingen, voegt ongeveer 4.000 Autonome Database trialsOracle mei-gezicht van de uitdagingen het migreren van klanten naar de cloud, zegt surveyLarry Ellison levert Oracle ‘ s naast autonome database tool, meer AWS prullenbak talkAmazon het verplaatsen van Oracle: Werner Vogels is een show-and-tell

Verwante Onderwerpen:

Big Data Analytics

Cloud

Innovatie

Tech en Werk

Samenwerking

Ontwikkelaar