Oracle lanserar Exadata X8 med automatisk indexering, prestandaförbättringar

0
43

Oracle Exadata Database Machine X8 med en uppdatering som använder maskininlärning för att ställa Oracle Autonoma Databas och automatisera indexering.

Exadata är en del av Oracle planerar att popularisera sin Autonoma Databas och övertyga företag att använda konvergerad infrastruktur för att konsolidera. Exadata är populära i branscher som finans, detaljhandel och telekom.

Steve Zivanic, vice vd på Oracle ‘ s konvergerad infrastruktur och cloud business group, sade den senaste versionen av Exadata är utformad för att automatisera uppgifter såsom patchning, indexering och administrativa uppgifter.

Datalagring: Allt du behöver veta om ny teknik

Enligt Zivanic, Exadata främsta konkurrensen är x86 konvergerad infrastruktur system som körs på Linux, Red Hat och VMware samt IBM Power och Netezza.

“Företag inser att de kan befästa ner till Exadata, som är specialbyggda för Oracle-databas,” sade han.

Det största tillskottet till Exadata X8 är Automatisk Indexering, som lär sig och låtar den databas som bygger på användning mönster. Funktionen förbättrar prestanda och eliminerar manuell tuning. Andra tillägg inkluderar:

Automatiserad övervakning av prestanda, som kombinerar artificiell intelligens, Oracle erfarenhet och bästa praxis för att hitta grundorsaker till problem. De senaste Intel Xeon-processorer och PCIe NVME flash-teknik.En 60% prestanda bump jämfört med Exadata X7.Utökad lagring server prissättning för lagring av äldre, arkiv och reglerande uppgifter. Hybrid kolumner kompression och en gemensam säkerhets-modell med kryptering över nivåer.

Mer:

Oracle kan möta utmaningar migrera kunder till molnet, säger surveyOracle slår Q3 uppskattningar, lägger cirka 4 000 Autonoma Databas trialsOracle kan möta utmaningar migrera kunder till molnet, säger surveyLarry Ellison levererar Oracles nästa autonoma databas verktyg, mer AWS papperskorgen talkAmazon flytt från Oracle: Werner Vogels gör ett visa-och-berätta

Relaterade Ämnen:

Big Data Analytics

Cloud

Innovation

Tech och Arbete

Samarbete

Utvecklare