Europol blijkt cryptocurrency misdaden in een spel

0
55

Firefox voegt nieuwe verdediging tegen een browser fingerprinting en cryptomining scripts
Mozilla geeft Firefox de komende bescherming tegen cryptojacking en vingerafdruk scripts, plus de uitrol plannen.

European law enforcement is de opleiding van haar functionarissen op het gebied van opkomende cryptocurrency-gerelateerde misdrijven door het ontwikkelen van een spel speciaal voor de taak.

Europol zei op de zesde Cryptocurrency Conferentie, georganiseerd in het hoofdkantoor van deze week, dat de “cryptocurrency-tracing serious game” zal van start gaan in oktober in de Europol-Interpol Cybercrime Conferentie en is de “first law enforcement training kans op cryptocurrency en onderzoek met behulp van gamification.”

Stagiairs die het spel zal proberen om het track en trace illegale cryptocurrency transacties.

Het spel, ontwikkeld tussen Europol en het Centrum van Uitmuntendheid in het Terrorisme, de Veerkracht, de Intelligentie en de Georganiseerde Misdaad Onderzoek (CENTRIC), is ontworpen voor onderzoekers om winst virtuele ervaring in het aanpakken van real-life uitdagingen in verband met criminele cryptocurrency onderzoeken.

Het gebruik van games om te trainen voor de volgende generatie van de ambtenaren van de wetshandhaving in cybercrime zeker klinkt leuk, maar kan ook van onschatbare waarde als het wordt toegepast in concrete scenario ‘ s en de uitdagingen van de aanpak van cryptocurrency wassen, wassen, phishing, diefstal, en de verscheidenheid van oplichting die op de loer liggen binnen de industrie.

Zie ook: Europol slaat global ATM skimmer ring

Het traceren van cryptocurrency verkregen door middel van illegale middelen is niet een gemakkelijke taak. Terwijl de transacties worden geboekt via de blockchain, wanneer fondsen worden meegenomen in de verschillende portefeuilles, bedorven munten zijn “gemengd” met rein — of ingewisseld voor verschillende vormen van cryptocurrency helemaal — en ging toen weer, het volgen van de stroom van criminele activiteiten kan een moeilijke stelling.

Echter, agentschappen van de wetshandhaving nemen cryptocurrency-gerelateerde misdaden serieus, zoals weergegeven in het recente geval van Bestmixer, die werd in beslag genomen door Europol in Mei voor de vermeende witwassen van meer dan $200 miljoen in dirty cryptocurrency.

Zes servers faciliteren van de cryptocurrency ‘wassen’ service werden in beslag genomen. Bestmixer in bedrijf was voor slechts een jaar en bood klanten de kans om de mix van Bitcoin (BTC), Bitcoin Geld (BCH) en Litecoin (LTC).

TechRepublic: Ziekenhuis, medische apparatuur bevat potentieel dodelijke kwetsbaarheid

Een andere recente beslag, de sluiting van de Wall Street de Markt, ook de lessen voor de handhaving van de wet in cryptocurrency-gerelateerde criminaliteit. De Donkere Web marketplace werd ook afgenomen in Mei na de exploitanten van de website uitgevoerd van een exit-scam en verdween met meer dan $14,2 miljoen in cryptocurrency van gebruikers en leveranciers.

CNET: San Francisco te tikken AI te verminderen raciale vooroordelen in het maken van strafrechtelijke vervolging

Met behulp van oefeningen te trainen handhaving van de wet is een interessante aanpak om criminaliteit en Europol is niet de eerste instantie om te proberen nieuwe ideeën uit te pakken cryptocurrency onderzoeken.

In 2015, Interpol Global Complex voor Innovatie (IGCI), gelegen in Singapore, creëerde zijn eigen cryptocurrency het ontwikkelen en testen van forensische tools die kunnen worden gebruikt voor het onderzoeken van de standaard cryptocurrencies.

Vorige en aanverwante dekking

Europol tracks vermoedelijke leider van Carbanak malware campagnes
Europol arrestaties VERZENDING man voor het stelen van €10 miljoen waard van IOTA cryptocurrency
EU terrorisme filter plannen: De problemen blijven maar komen

Een tip? Get in touch veilig via WhatsApp | Signaal op +447713 025 499, of over Keybase: charlie0

Verwante Onderwerpen:

Beveiliging TV

Data Management

CXO

Datacenters