Huawei ‘ s Android puzzel: Is Linux Zeilvis nu een optie is, naast haar eigen OS?

0
35

Huawei ban: de Winnaars, verliezers, en wat er op het spel staat (een heel stuk)
ZDNet Jason Cipriani en Jason Perlow praat met Karen Roby over hoe de veiligheid en handel heisa effecten alles van de toekomst van de regionale vervoerders en de onderste lijnen van tech reuzen 5G vooruitzichten en consument pocketboeken. Lees meer: https://zd.net/2WzVRbq

Huawei, klauteren op te lossen zijn ONS ban, mag een veelzijdige aanpak aan haar Android-en Arm-technologie.

Het bedrijf is het ontwikkelen van een eigen OS plan B, genaamd Hongmeng in China en de Ark van naar buiten. Maar het is ook op zoek naar verluidt op een russisch-aangepaste OS genaamd Aurora dat is gebaseerd op de Linux Sailfish OS van de finse firma Jolla.

Huawei exec Andrew Williamson op donderdag, zei dat het bedrijf zal “vermoedelijk” merk de Hongmeng OS en dat Huawei is “in het proces van het potentieel lancering van een vervanging”, volgens Reuters.

President Donald Trump vorige maand bood een straal van hoop voor Huawei, wat wijst op het verbod op het doen van zaken met AMERIKAANSE bedrijven als Google kunnen worden opgelost als China stemt ermee in om een nieuw handelsakkoord. De twee grootmachten zijn, natuurlijk, in het midden van een escalerende handel oorlog na de VS er niet in geslaagd om een handelsakkoord met China.

Williamson zei Hongmeng OS zou klaar om te gaan in maanden in het geval van een full-blown handel oorlog.

Google Kan bevestigd dat zij zouden bar Huawei uit haar eigen versie van Android, hoewel de Chinese smartphone-maker is nog steeds gratis te gebruiken op de Android Open Source Project als het wilde.

Russische nieuws uitgever De Bell nu meldt dat Huawei zou kunnen vervangen Android met de Aurora OS, dat is gebaseerd op de Linux Sailfish OS distributie van het finse bedrijf Jolla.

Aurora OS is eigendom van de russische telco Rostelecom, dat is ook een investeerder in Jolla. Vermoedelijk als Huawei heeft pre-installatie van apparaten met Aurora zou het voor de Huawei-toestellen verkocht in Rusland en aangrenzende markten.

In 2016, russische ambtenaren besloten om de Zeilvis de mobiele OS-apparaten gebruikt door de russische overheid en het eigendom van de staat van bedrijven.

Jolla ‘ s banden met Rusland komen via een partnership met de russische bedrijf Open Mobile, een venture bankrolled door de russische zakenman Grigori Berezkin, die naar verluidt ook geïnvesteerd in Jolla.

Jolla voor zijn deel, schat politieke spanningen rond de wereld opent mogelijkheden voor. Jolla CEO Sami Pienimäki in Mei vertelde TechCrunch had duidelijk meer discussies met bijvoorbeeld Chinese fabrikanten van apparatuur” en begonnen met nieuwe projecten in Europa met bedrijven en overheden klanten.

Het finse bedrijf in 2017 verzekerd van een nieuwe investeringen om de lancering van de Zeilvis China Consortium als onderdeel van een poging tot het bouwen van een Chinese versie van Zeilvis en een alternatief voor de Android. Dat project is het maken van langzame vooruitgang.

Pienimäki in februari dat hij verwacht dat een Zeilvis voor China langer zou duren dan de drie jaar duurde in Rusland.

Meer over Huawei

S&P waarschuwt Huawei ban zal raken van ONS tech lange termijnHuawei CFO uitlevering hoorzitting gepland voor januari 2020 Geen verbod: IEEE geeft Huawei medewerkers de all-clear Huawei bestanden beweging tegen ONS declareren van de wet als ‘ongrondwettelijk’ Huawei kan zelfs niet in de microSD-kaart slots in de toekomst smartphones Apple neemt naar Samsung en Huawei Google trekt Huawei Android-ondersteuning volgt Troef op de zwarte vorderingen rapport Trump: Huawei blok kan worden opgelost in China trade dealHuawei ‘ s laptop divisie van het annuleren van een bestelling te midden van geruchten over het afsluiten van PC-markt TechRepublicHuawei ban: Volledige tijdlijn over hoe en waarom de telefoons worden onder vuur CNET

Verwante Onderwerpen:

EU

Smartphones

Mobiele OS

Veiligheid

Hardware

Beoordelingen