Windows-10 levert meer geheimen: Microsoft van plan om te splitsen OS van shell krijgt vorm

0
25

Windows 10 April update is vol met nieuwe functies: Onze top picks
Hier zijn enkele van de nieuwe mogelijkheden die u kunt verwachten in nog een andere feature-packed semi-jaarlijkse release.
Lees meer: https://zd.net/2HLtL6f

De meest recente Windows-preview van de 20H1 tak, bouwen 18917, heeft een aantal verborgen componenten die het signaal van een toekomst waarin de Windows-Shell van UI-onderdelen, zoals het Centrum van de Actie, zal worden gescheiden van de rest van Windows en kan worden bijgewerkt met shell pakketten.

Een ontwikkelaar die gebruik maakt van de Twitter-handle Albacore gaf een uitsplitsing van een nieuwe component in te Bouwen 18917 de naam ‘Shell Update Agent’, die merkt hij is “in staat om te verkrijgen en het bijwerken van de shell-on-demand”.

Die mogelijkheid kan betekenen niets voor de meeste Windows-10 gebruikers. Echter, voor Windows watchers kan het een interessante ontwikkeling van Microsoft aangekondigde plannen voor het Windows OS, waarin Windows is modulair en roept een scala van schelpen die gericht zijn op verschillende form factors van HoloLens Oppervlak en dual-screen apparaten, zoals de onlangs onthuld Centaurus laptop, waarvan het omhulsel genoemd Santorini.

ZIE: 20 pro tips om Windows 10 werken op de manier die u wilt (gratis PDF)

Albacore gaat verklaren dat de Shell Update Agent referenties ‘- Pakket Familie Namen’, die suggereert dat de “shell zal inderdaad een aparte, verpakt component”.

Shell pakketten kunnen worden verworven van zowel externe als interne bronnen, wat zou kunnen betekenen dat de componenten van shell, zoals het Menu Start, het Centrum van de Actie en de Taakbalk kan selectief worden gebouwd, op basis van deze verworven pakketten.

Als Albacore punten uit, het aanroepen van de ShellUpdateAgent de StartInternalPackageAcquisition “op magische wijze” de installatie van een UX-pakket met de naam ‘UX.Client.ST’ van de Microsoft Store. Echter, voor nu utility is slechts een voorbeeld.

Witte merkt op dat de Windows-10 het Centrum van de Actie in deze nieuwbouw is een van de eerste kenmerken om het verwerven van een Shell-pakket.

Eindelijk, nog een shell-gerelateerde verandering opgemerkt betreft een nieuwe methode voor het synchroniseren van instellingen.

“De nieuwe moet ondersteuning hebben voor het synchroniseren van meer geavanceerde en eerder ‘legacy’ opties, zoals File Explorer configuratie” Albacore opmerkingen.

Uitgaande van Microsoft opbrengst op deze weg, deze veranderingen kunnen komen ergens tussen Maart en Mei 2020 de verwachte release datum van Windows 10 van de 20H1 tak.

Naast deze aangekondigde wijzigingen, wordt de Windows-10 preview build 18917 heeft tal van andere interessante nieuwe features voor ontwikkelaars, met inbegrip van de nieuwe Windows-Subsysteem voor Linux-2, die is gebaseerd op Microsoft ‘ s eigen Linux-4.19-gebaseerde Linux-kernel.

Meer over de Microsoft Windows-10 plannen

Windows, dual-screen apparaten en schelpen: praktijktips van Microsoft ‘s Chromebook-concurrentiebeding strategieWat is Microsoft’ s Windows OS ‘Lite’?Microsoft komt met zijn ‘Centaurus’ dual-screen laptop met een voorsprong van Apple ‘s WWDCvan Microsoft “Centaurus” – apparaat is nog een andere potentiële stuk van zijn Chromebook-concurrentiebeding strategieWindows-10 is ingebouwd in de Linux kernel land: Nieuwe preview kunt u proberen WSL 2 Windows 10 20H1: Je krijgt betere voorspellende typen op een fysiek toetsenbordWindows-10 zal binnenkort laten we u kiezen exacte Windows update download snelhedenhet verwijderen van de Windows-10 wisselbestand op elke shut-down TechRepublicTest Microsoft ‘ s Chrome-als Edge browser voor Windows 10 CNET

Verwante Onderwerpen:

Microsoft

Cloud

Big Data Analytics

Innovatie

Tech en Werk

Samenwerking