Huawei ‘ s Android puslespil: Er Linux Sejlfisk nu en mulighed sammen med sit eget OS?

0
16

Huawei forbud: Vindere, tabere, og hvad der er på spil (en hel masse)
ZDNet ‘s Jason Cipriani og Jason Perlow tale med Karen Roby om, hvordan sikkerhed og handel brouhaha virkninger alt fra fremtiden for regionale luftfartsselskaber og de nederste linjer af tech-giganter 5G’ s muligheder og forbrugernes lommestatistik. Læs mere: https://zd.net/2WzVRbq

Huawei, travlt med at løse sine AMERIKANSKE forbud, kan tage en flerstrenget tilgang til sin Android og Arm-teknologi knibe.

Selskabet er ved at udvikle sit eget OPERATIVSYSTEM plan B, døbt Hongmeng i Kina og Ark uden for det. Men det er også sigende at kigge på en russisk-tilpasset OS kaldet Aurora, der er baseret på Linux Sailfish OS fra finske firma Jolla.

Huawei exec Andrew Williamson torsdag sagde, at selskabet vil “formentlig” varemærket Hongmeng OS, og at Huawei er “i den proces, der potentielt igangsætte en udskiftning”, ifølge Reuters.

Formand Donald Trump i sidste måned tilbudt en stråle af håb om, at Huawei, hvilket tyder på at forbud mod at gøre forretninger med OS-virksomheder som Google, kan løses, hvis Kina er enig i, at en ny handelsaftale. De to supermagter er, selvfølgelig, midt i en eskalerende handel krig efter den OS ikke lykkedes at sikre en handelsaftale med Kina.

Williamson sagde Hongmeng OS vil være klar til at gå i måneder i tilfælde af en fuld-blæst handel krig.

Google i Maj bekræftede, at det ville bar Huawei fra sin egen version af Android, selvom den Kinesiske smartphone-producent er stadig gratis at bruge Android Open Source Projekt, hvis det ønskede.

Russisk nyheder udgiver Klokken nu er rapporter om, at Huawei vil kunne erstatte Android med Aurora OS, som er baseret på Linux Sailfish OS distribution fra finske firma Jolla.

Aurora OS er ejet af et russisk teleselskab Rostelecom, der er også en investor i Jolla. Formodentlig hvis Huawei har pre-installere udstyr med Aurora, det ville være for Huawei enheder, der sælges i Rusland og de omkringliggende markeder.

I 2016, russiske embedsmænd, som har besluttet at gøre Sejlfisk den mobile OS for enheder, der anvendes af den russiske regering og de statsejede selskaber.

Jolla ‘ s forbindelser til Rusland komme via et samarbejde med russiske firma Open Mobile, en venture-finansieret af den russiske forretningsmand, Grigory Berezkin, der har angiveligt også investeret i Jolla.

Jolla har for sin del mener, politiske spændinger rundt om i verden er ved at åbne muligheder for det. Jolla CEO Sami Pienimäki i Maj fortalte TechCrunch, at det var “tydeligt flere drøftelser med fx Kinesiske fabrikanter” og startet nye projekter i Europa med erhvervs-og offentlige kunder.

Det finske selskab i 2017 har sikret sig en ny investering at starte Sejlfisk Kina Konsortiet som en del af en indsats for at opbygge en Kinesisk version af Sejlfisk og et alternativ til Android. At projektet gør langsomme fremskridt.

Pienimäki i februar, at han forventede en Sejlfisk for Kina ville tage længere tid end de tre år, det tog i Rusland.

Mere om Huawei

S&P advarer Huawei forbud vil ramme OS tech lang sigtHuawei CFO udlevering høring til januar 2020 Intet forbud: IEEE giver Huawei ansatte-alle klar Huawei filer bevægelse mod OS for at erklære loven som “forfatningsstridig’ Huawei kan ikke selv være i stand til at sætte microSD-kort slots i fremtiden smartphones Apple tager stryg på Samsung og Huawei Google trækker Huawei Android understøtter følgende Trump blacklist, hævder rapporten Trump: Huawei blok kunne være løst i Kina handelsaftaleHuawei ‘ s laptop division annullering af ordrer midt rygter om lukning af PC-markedet TechRepublicHuawei forbud: Fuld tidslinje på, hvordan og hvorfor-telefoner er under beskydning CNET

Relaterede Emner:

EU

Smartphones

Mobil-OS

Sikkerhed

Hardware

Anmeldelser