Mozilla start test van abonnement-gebaseerde ad-gratis Internet-ervaring

0
49

door Martin Brinkmann op juli 05, 2019 in Internet – 3 reacties

Mozilla lanceert een nieuw abonnement-gebaseerde dienst vandaag in samenwerking met Scroll.com dat geeft abonnees een ad-free lezen van ervaringen op de deelnemende nieuwssites.

Sommigen zullen misschien zeggen dat ze een ad-free ervaring al dankzij de inhoud van blokker die ze gebruiken, en dat kan heel goed het geval voor sites die geen gebruik maken van paywalls of andere middelen voor het blokkeren van Internet gebruikers met ad-blockers uit toegang krijgen tot de site.

Het idee achter de dienst is eenvoudig: zorg ervoor dat site-eigenaren en gebruikers profiteren van een ad-gratis Internet. Veel Internet sites rekenen op advertentie-inkomsten. Inhoud blokkers aan de andere kant is het verwijderen van advertenties, wat gunstig is voor de gebruiker, maar ze pakken niet de omzet probleem dat zich voordoet. Je zou kunnen zeggen dat het niet de taak van de inhoud blokker om ervoor te zorgen dat een site overleeft, en dat is waar, maar als een gebruiker, die u wellicht geïnteresseerd zijn in het houden van sommige sites in leven.

Met Scroll-gebruikers een maandelijks abonnementsgeld betalen ter ondersteuning van de deelnemende websites.

firefox ad free internet

De details zijn een beetje wazig nu. De Eerste Blik pagina is up-en het geeft ook enige informatie. Volgens het, een abonnement kost $4,99 per maand, maar je krijgt niet om een lijst van deelnemende sites nu. Een klik op inschrijven leidt tot een onderzoek en dat teken-ups zijn beperkt in de tijd.

Gaat u een lijst met enkele van haar partners, en het is een selectie van de belangrijkste sites zoals Leisteen, De Atlantische oceaan, Gizmodo, Vox, of De Berm.

De deelnemende bedrijven ontvangen abonnement geld in plaats van reclame-inkomsten. Hoe het abonnement geld is opgesplitst is onduidelijk en er is geen informatie over de Bladeren van de website en over hoe het geld wordt verdeeld onder de deelnemende bedrijven.

Zal deelnemende uitgevers hun aandeel op basis van de activiteit of het een flat fee in plaats? Mozilla en Ga waarschijnlijk voor een cut ook.

Abonnees krijgen een handvol andere voordelen naast het ondersteunen van sites en deze sites te bezoeken zonder het zien van een advertentie van een naadloze ervaring tussen mobiele en desktop apparaten audio-versies van de artikelen, en een speciale app die de nadruk legt op content zonder reclame.

Slotwoord

Het idee om Internet-gebruikers betalen een klein bedrag aan geld te ontdoen van de advertentie is niet geheel nieuw. De test die Mozilla plannen uit te voeren is zeer beperkt in de tijd, slechts een handvol uitgevers te ondersteunen, terwijl dat zorgt voor een goede start, het is moeilijk voor te stellen dat dit is aantrekkelijk genoeg om een duurzame aantal gebruikers aan te melden.

Is het misschien een optie voor Internet gebruikers die regelmatig op één of meerdere van de sites die bij het experiment, en het kan beter zijn dan dat te maken met sites afzonderlijk. Dan weer, tenzij Ga ondersteunt veel van de sites, ik kan niet echt zien dat dit ver kan gaan, tenzij de service opent haar deuren voor alle uitgevers en laat zien hoe zaken gedaan worden. De kans van slagen is zeker hoger met een partner zoals Mozilla.

Nu U: Wat is uw mening over dit? Zou u overwegen te schrijven? (via Techdows)